Podjemna pogodba

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bojča
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Podjemna pogodba

Odgovor Napisal/-a bojča »

Prosim za pomoč.
Imam osebo na podjemni pogodbi. V tej pogodbi je napisan znesek ki ga dobi neto npr.500€ in potem dobi še povračilo ostalih stroškov - nočnine, dnevnice, kilometrino ...
Moje vprašanje: Kako je s povračili materialnih stroškov? Ali jih moramo vključiti v podjemno pogodbo? Seveda je potem to vse obdavčeno.

Jaz razmišljam takole: On si sam plača stroške, potem prinese račune in potrdila. Na podlagi tega mu mi vrnemo pri podjemni pogodbi vse nastale stroške.
Nikakor pa ne moremo na naziv podjetja prejeti račun za tega podjemnika ker ni naš zaposlen.
Ali pravilno razmišljam?
Prosim za kakšno mnenje. :cry: :cry:
Je kar nujno.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Računi ne morejo glasiti na vaše podjetje, ampak na njega osebno, stroške mu povrnete po podjemni pogodbi in odvedete od njih vse dajatve enako kot pri honorarju. Pazite, da imate v podjemni pogodbi, da mu poleg honorarja povračate še vse stroške, ki nastanejo v zvezi z opravljanjem tega dela.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
bojča
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a bojča »

Hvala Naty73 saj sem jaz tako razmišljala in govorim direktorju ampak mi on ne verjame ker pravi da potem podjetje preveliko plača.
Saj pa je vedel da je to najdražja oblika in da bo tako.
Ali lahko kje najdem te pravne podlage kjer to piše da mu pokažem?

Lp
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Kje boste direkt najdli, ne vem, ampak to je del izplačila temu ki opravlja delo in je zato enako obdavčeno. Vi se lahko izgovarjate na to, da brez dodatnega obdavčenja lahko take stroške kot so kilometrine, nočitve in podobno krijete le svojim zaposlenim, tistim, ki so zaposleni, pa ne.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori