Nujno prosim za pomoč.
Gostinec
Moderator: Mirko Zbačnik
Gostinec
Prvič knjižim gostinca, ki ima tudi pripravo hrane, pizze, hot doge.....v bistvu bolj hitra hrana. Pijačo, ko nabavlja, knjiži v zaloge in konec meseca naredi tudi inventuro. Jaz poknjižim to na konto 3000 in na koncu meseca razknjižim s kontom 4000. Kako pa je v tem primeru s hrano ??
Nujno prosim za pomoč.
Nujno prosim za pomoč.
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Pri hrani naredi vsakega zadnjega meseca inventuro, prištejete nabave v mesecu, odštejete začetno stanje in dobite znesek porabe. Če račune dobaviteljev knjižite direktno med stroške, pa za znesek popisanega stanja stornirate stroške in knjižite zalogo.
Aja: pa glede na to, da gre zahrano, ki je hitro pokvarljiva, pazite tudi na ustrezni znesek kala.....
Aja: pa glede na to, da gre zahrano, ki je hitro pokvarljiva, pazite tudi na ustrezni znesek kala.....
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Zdaj je prvi mesec začel delati ..tako da še nisem ničesar knjižila. Ravno iz tega razloga sprašujem, da ne bi kaj narobe delala. Torej hrano ravno tako knjižim na konto 3000, koliko razumem...
Hvala, Naty..za pomoč...
Hvala, Naty..za pomoč...
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
Re: Gostinec
tudi jaz sem začela voditi gostinca in sama ugotavljam sistem, po katerem bomo vodili zalogo. upoštevajoč nasvet od naty pa mi tukaj nekaj ne gre v glavo (morda zaradi jutranje nelogike):
naredimo inventuro zadnjega v mesecu: 200€
prištejemo nabave meseca: 3.200 €
odštejemo začetno vrednosti: 0 €
dobimo znesek porabe: 3.400 €
kako? saj to kar imam v inventuri ni porabljeno!!!
sem zaštekala pravilno ali gre res za moj jutranji problem
???
naredimo inventuro zadnjega v mesecu: 200€
prištejemo nabave meseca: 3.200 €
odštejemo začetno vrednosti: 0 €
dobimo znesek porabe: 3.400 €
kako? saj to kar imam v inventuri ni porabljeno!!!
sem zaštekala pravilno ali gre res za moj jutranji problem
od seštevka začetne zaloge (ki je v vašem primeru nič) in vseh nabav odštejete končno vrednost zaloge (ki je v vašem primeru 200) in dobite znesek porabe, ki je v vašem primeru 3.200.
Naty
hehe, ja, saj je logično ja, zdaj, podnevi
hvala!
hvala!