Nakazila

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ALLEŠA
Nov član
Nov član

Nakazila

Odgovor Napisal/-a ALLEŠA »

:kladivo:

Lep pozdrav! Sem nov s.p.-jevec, zanima pa me če je vedno treba čakat dva do tri dni od dneva nakazila za opravljeno storitev(preverjeno), do dneva, ko je denar dejansko na mojem računu.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Včasih smo temu rekli, da je obtičalo v kanalih plačilnega prometa. Zdaj so pa medbančni odnosi in interesi.
ALLEŠA
Nov član
Nov član

Aha. Če prav razumem je to nekaj "normalnega" :nenene: .
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Glede na moje izkušnje so medbančni odnosi taki, da je denar še isti dan na računu in ni več čakanja.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
ALLEŠA
Nov član
Nov član

Mogoče je v tem razlika da imam jaz račun pri eni banki plačnik pa pri drugi. Če bi imela oba pri isti bi šlo hitreje. Mogoče. Jaz imam že tretji mesec zamik za dva do tri dni.

:axe:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Navadno je razlika le nekaj ur. Le popoldanska plačila so za komitente stranke iste banke pri nekaterih bankah izvedena nekoliko kasneje. Drugače pa za zamik nekaj dni še nisem slišal.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Hmmm tudi jaz za zamik nekaj dni še nisem slišala, ampak poznam samo prakso kot pravi Mirko... res čudno, bi bilo za vprašati pri vaši banki, kaj delajo tako dolgo z denarjem.....
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
ALLEŠA
Nov član
Nov član

Ja pa bom res povprašal; saj nič ne stane. :partyman:
Odgovori