V podjetju poteka nagradna igra. Konec meseca bomo podelili izdelek v prodajni vrednosti okoli 400 EUR. Vem, da moram izpolniti REK-2 obrazec, vendar me zanima:
- osnovna za izračun davka (nabavna vrednost blaga?)
- vrsta dohodka (nagrada, darilo, nagradna igra...?)
- obrazec REK-2 (polje št. 13: število zaposlenih rezidentov - če pa nagrajenec ni zaposlen, zato pa izpolnjujem REK-2??
Sem že hotela direktorju predlagati, da darilo izroči kar meni pa ne bom imela problemov, pa se ni strinjal!
LP
Obrazec REK-2
Moderator: Mirko Zbačnik
Obrazec REK-2
Jasna
Nagrado morate najprej obrutiti, se pravi, da bo bruto dohodek oz. osnova za izračun davka 533,33 EUR, od tega plačate 25% (133,33), neto je pa pač vrednost izplačane nagrade.
Po moje je vseeno kaj napišete, ker gre za druge dohodke po 105. členu dohodnine, jaz bi napisala nagrada.
Pri zaposlenih je pa res malo čudno zastavljeno, saj bi v tem primeru povečali osnovo za plačo, ampak tako ali tako morate zdaj to oddati prek e-davkov, kjer boste tudi navedli davčno številko in ime nagrajenca.
lep dan še naprej
Po moje je vseeno kaj napišete, ker gre za druge dohodke po 105. členu dohodnine, jaz bi napisala nagrada.
Pri zaposlenih je pa res malo čudno zastavljeno, saj bi v tem primeru povečali osnovo za plačo, ampak tako ali tako morate zdaj to oddati prek e-davkov, kjer boste tudi navedli davčno številko in ime nagrajenca.
lep dan še naprej
nagradna igra
imeli smo nagradno igro v kateri smo podarili zmagovalcu artikel po prodajni vrednosti 300€
zmagovalec si je izbral artikel, sedaj pa nisem čisto prepričana ali obračunam (in obrutim ) vrednost nagrade po nabavn ivrednosti artikla ali po prodajni?
logično mi je, da po nabavni;
seveda pa moram tudi plačati DDV, kajne?
zmagovalec si je izbral artikel, sedaj pa nisem čisto prepričana ali obračunam (in obrutim ) vrednost nagrade po nabavn ivrednosti artikla ali po prodajni?
logično mi je, da po nabavni;
seveda pa moram tudi plačati DDV, kajne?