oj!
trenutno oddajam vlogo za znižano plačilo vrtca za svojega sina. ker sem s.p. odprl lani junija, prej pa sem bil brezposelen, moram prinesti potrdilo o bruto dohodku za zadnje 3 mesece, da mi na osnovi tega določijo plačilni razred za vrtec.
ker kot s.p. (tudi normiranec, če je kaj pomembno) nimam plačilne liste, me zanima, kjer lahko dobim kakšno potrdilo glede dohodkov za zadnje 3 mesece? na davčni? kje drugje?
hvala in lp,
andrej
Plačilna lista za s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Vsebinsko : glede na to, da ste normiranec, pomenijo bruto dohodki, kar naj bi bilo primerljivo z bruto plačo pri zaposlenih, priliv (brez morebitnih finančnih transakcij - posojil itd) v teh treh mesecih iz dejavnosti na vaš poslovni TRR, zmanjšan za 25% (normirani stroški) in povečan za 57,58% obračunanih prispevkov, to je del, ki ustreza prispevkom delojemalca (22,10% : 38,20 = 57,85%).
Ne predstavljam si, kdo bi tako potrdilo izdal, še manj pa, kako boste to dopovedali šefom v vrtcu (računovodkinjam morda, samo sedaj imajo polno dela same s seboj zaradi usklajevanja plač). lp
Ne predstavljam si, kdo bi tako potrdilo izdal, še manj pa, kako boste to dopovedali šefom v vrtcu (računovodkinjam morda, samo sedaj imajo polno dela same s seboj zaradi usklajevanja plač). lp
Če ste dobili pisno zaprosilo, kaj potrebujete, pojdite z njim najprej k referentki za prispevke... če vodite knjige, boste verjetno potrebovali tudi fotokopijo davčnega obračuna, ki pa ga dobite na dejavnosti... ponavadi potrebujejo to, pri vas je mogoče malo bolj "zoprno," ker ste začeli sredi leta...
Sicer naj bi vrtci sami zaprošali za podatke, po novem ne potrebujejo več pisnega soglasja staršev...
Lp,
A.
Sicer naj bi vrtci sami zaprošali za podatke, po novem ne potrebujejo več pisnega soglasja staršev...
Lp,
A.
Andreja
Andrej I., morda bo še koga zanimalo dodatno pojasnilo :
Ali izda DURS potrdilo o tem, kolikšna je bruto osnova za obračun prispevkov kot izhaja iz odločbe prejšnjega leta?
Ali kolikšna je bila povprečna dejanska bruto osnova za zadnje tri mesece (razlika v primeru, če se plačuje od višje osnove) ? lp
Ali izda DURS potrdilo o tem, kolikšna je bruto osnova za obračun prispevkov kot izhaja iz odločbe prejšnjega leta?
Ali kolikšna je bila povprečna dejanska bruto osnova za zadnje tri mesece (razlika v primeru, če se plačuje od višje osnove) ? lp