Podjemna pogodba. kako le 25%?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
e_1
Začetnik
Začetnik

Podjemna pogodba. kako le 25%?

Odgovor Napisal/-a e_1 »

Prešnji teden sem dobil informacijo, da je podjemna pogodba precej dražja od avtorske, menda pride nanjo preko 30% stroškov (davek in dajatve). Nato sem poklical na dve večji slovenski podjetji, ki izplačujeta denarne zneske za zakup spletnega oglasnega prostora fizičnim osebam.

V primeru, da se nakaže fizični osebi na podlagi podjemne pogodbe, pride 25% davka, ki ga odvedejo že oni in izplačajo neto znesek. to je tudi vse pravijo..

Zanima me sedaj od kje obojim le 25% davka in dajatev. V katerih primerih ni potrebno plačati ostalih dajatev, da pride seštevek le 25%?

hvala
Ernest

P.S.: Ima Slovenija z ZDA sklenjen sporazum o izogibanju dvojnega obdavčevanja?
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Tole prvič slišim... od podjemne pogodbe se plača
- akontacija dohodnine v višini 25% od 90% osnove
- posebni davek na določene prejemke v višini 25% od bruto osnove
- prispevek za zdravstveno in pokojninsko varstvo

Taka je zakonodaja. Če plačujejo le 25% dohodnine, sumim na kakšno pogodbo o poslovodenju..... drugo mi v tem momentu ne pride na pamet....
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Prispevke, pa še davek na posebne prejemke so pozabili omeniti ali pa plačevati?
Če ni kakih posebnosti, za katere ne vem, je brutobruto (skupni strošek za firmo) cca 2 kratnik neto izplačila (pribitek 100%). lp
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Naty :Če plačujejo le 25% dohodnine, sumim na kakšno pogodbo o poslovodenju.....

Glede na predmet zakupa so morda izumili pogodbo o prostorovodenju? lp
Odgovori