Pozdravljeni!
Smo pred naslednjim izplačilom plač po novem zakonu. Zanima me pa sledeče: moja osnovna bruto plača je plačni razred minus 75% odprave nesorazmerja (torej 75% zneska, ki smo ga prejšnji mesec dobili kot poračun za 4 mesece). In tako dobim bruto plačo. Sem zelo poenostavila, vendar tako si to razlagam jaz. Temu znesku se prišteje še dodatek na delovno dobo in mogoče še kak dodatek.
Sedaj pa, ko sem delala obračun plač, mi program osnovne bruto plače očitno ne izračuna tako, saj je moja osnovna bruto plača višja, kot sem opisala v zgornjem odstavku. Zdaj pa več ne vem kako in kaj....
Prosim za pomoč, hvala.
Bruto plača v javni upravi
Moderator: Mirko Zbačnik
Ne bi smela biti večja... primerjajte s prejšnjim mesecem, saj mora biti ista, ker so zdaj plače na 174 normiranih ur in se po mesecih ne spreminjajo.... ali imate mogoče poračun, ker ste z novim plačnim sistemom pridobila več kot 4 PR? Mogoče je tukaj razlika?
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Hvala za odgovor.
Mi je pa že jasno. "Štimala" mi ni delovna doba, ker če si na dopustu imaš sicer nižji dodatek na delovno dobo na eni strani na drugi pa višjo osnovno plačo. Tako, da je vseeno če si na dopustu ali ne, plača je enaka.
Če je v tem kaj logike, pa je to že drugo vprašanje.
lep pozdrav.
Mi je pa že jasno. "Štimala" mi ni delovna doba, ker če si na dopustu imaš sicer nižji dodatek na delovno dobo na eni strani na drugi pa višjo osnovno plačo. Tako, da je vseeno če si na dopustu ali ne, plača je enaka.
Če je v tem kaj logike, pa je to že drugo vprašanje.
lep pozdrav.
mery1
To je pa zato, ker se po novem v osnovo za nadomestila vštevajo vsi dodatki, od delovne dobe, mentorstva, akademskega dodatka do ne vem kaj še vse... tudi jaz tukaj ne vidim nobene logike, na to temo sem govorila z g. Šisernikom iz MJU, pa se mi je smejal ko sem rekla da ni logično... ker stari sistem je bil (vsaj za nas) jasen, novi pa iz dneva v dan manj.... pa veliko uspeha še naprej. ravno danes smo ugotovili, da bomo s temi plačami vsak mesec zelo ''švicali''.
Naty