Polovičen delovni čas - dopust, regres

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vesna.p
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Polovičen delovni čas - dopust, regres

Odgovor Napisal/-a vesna.p »

Znajdla sem se v težavah. Pri delodajalcu sem zaposlena 3 leta od tega leto in pol za nedoločen čas. Delam polovični delovni čas.
Delodajalec pravi, da mi pripada vse na pol, to je regres in dopust?
Kot sem mu omenila, da imam dopust ves mi on zagotavlja, da to ni mogoče in da mi ga ne da. Lani sem koristila ves dopust, vendar mi je štel tudi sobote katere naj bi mi pripadale. Ali se sobota šteje za dopust? Vse kaže na odpoved in to sporazumno kot je rekel, da bo obema prav in da se mora še pozanimati. Sedaj sem na dopustu (polovičnem) in isti dan že išče preko Študentskega servisa nekoga za polovičen delovni čas z možnostjo zaposlitve.
Mislim, da se to ne bo končalo sporazumno. In bojim se, da mi ne bi kaj podtaknil, ko bi se vrnila nazaj, ker jaz odpovedi nebi dala.
Kam se naj obrnem? [:(]
pikaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a pikaa »

Dopust vam pripada dan za dan - če ste npr. danes doma, je to en dan dopusta - za vas je 4 ure = 1 dan dopusta. Imate ga pa min. 20 dni + dodatni dnevi. Če sobota ni vaš delovni dan, se ne všteva v dopust.

Glede regresa ne vem; mislim, da vam ga res lahko izplača le polovico (ker če bi 4 ure delali še kje drugje, bi dobili pol tukaj in pol tam).
zoa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a zoa »

Pripada vam dopust v številu dni, ki ga imate s sklepom delodajalca določenega. Za vas se šteje 1 dan dopusta tako kot za vse ostale, ki so zaposleni za polni delovni čas, samo plačanega dobite za 4 ure.

Višina regresa pa vam res pripada za 4 ure - to se pravi polovico od zneska, ki ga izplača ostalim, ki so zaposleni za polni delovni čas.

Nasvet:
Preden se ne posvetujete s pravnikom glede "Predvidene odpovedi" <font color="red"></font id="red">NIČESER NE PODPISUJTE. LAHKO SE SKRIVA KAKŠNA ZANKA. BODITE POZORNI.

Lep dan,

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal vesna.p</i>
<br />Znajdla sem se v težavah. Pri delodajalcu sem zaposlena 3 leta od tega leto in pol za nedoločen čas. Delam polovični delovni čas.
Delodajalec pravi, da mi pripada vse na pol, to je regres in dopust?
Kot sem mu omenila, da imam dopust ves mi on zagotavlja, da to ni mogoče in da mi ga ne da. Lani sem koristila ves dopust, vendar mi je štel tudi sobote katere naj bi mi pripadale. Ali se sobota šteje za dopust? Vse kaže na odpoved in to sporazumno kot je rekel, da bo obema prav in da se mora še pozanimati. Sedaj sem na dopustu (polovičnem) in isti dan že išče preko Študentskega servisa nekoga za polovičen delovni čas z možnostjo zaposlitve.
Mislim, da se to ne bo končalo sporazumno. In bojim se, da mi ne bi kaj podtaknil, ko bi se vrnila nazaj, ker jaz odpovedi nebi dala.
Kam se naj obrnem? :sad:
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

zoa
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Poslano - 02/07/2004 : 08:49:43
--------------------------------------------------------------------------------

Preberite si na spletu
http://www.klik.si/dopustf.htm
Tu sem zasledila 51.člen 3.točko, ki pravi:"<font color="red"><b>Delavcem, ki delajo z delovnim časom, krajšim od polovice polnega delovnega časa, pripada regres za letni dopust sorazmerno času, prebitem na delu.
Torej če je delovnik 8 ur delavec dela 4 ure mu po tem členu pripada celoten regres, če pa bi delal 3 ure bi mu pripadel sorazmerni del.
Preberite si še o dopustu na naslovu</b></font id="red">http://www.sindikat-skei.si/Vprasanja/p ... opusta.htm
Pozdrav vsem!

Lidija
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Namerno sem kopiral odgovor Lidije, ki mislim, da je razrešila dilemo regresa in 4 urnega delavnika. Mislim, da pripada regres v celoti!

Mirko
sardegna
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sardegna »

seveda, strinjam se z Mirkom. o tem smo na forumu že govorili. pripada celotni regres, razen v primeru, da je oseba zaposlena pri dveh delodajlcih, pri vsakem za polovični delovni čas, in potem izplačata vsak polovico.

papa. Mojca
Odgovori