Popoldanski s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Popoldanski s.p.
Pozdravljeni!
Odprl sem popoldanski s.p., vendar na davčni žal mi ne znajo odgovorili na enostavno vprašanje.
Zanima me sledeče:
na Ajpesu sem naredil vpis in rekli, da moram vprašati na DURS kako plačam le pavšalni strošek približno 30 €.
Poslati jim moram najkasneje v 8 dneh.
Zanima me kakšne podatke jim moram poslat oziroma ali mi lahko kdo pojasni kje naj dobim obrazec, ki ga pošljem na DURS?
Hvala!
Lep pozdrav!
Odprl sem popoldanski s.p., vendar na davčni žal mi ne znajo odgovorili na enostavno vprašanje.
Zanima me sledeče:
na Ajpesu sem naredil vpis in rekli, da moram vprašati na DURS kako plačam le pavšalni strošek približno 30 €.
Poslati jim moram najkasneje v 8 dneh.
Zanima me kakšne podatke jim moram poslat oziroma ali mi lahko kdo pojasni kje naj dobim obrazec, ki ga pošljem na DURS?
Hvala!
Lep pozdrav!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
PS.: Malce sem korigiral vaš odgovor. Lahko, da je kritika upravičena. A zaradi napake referentke, ne bi rad vnašal nemir in kritiko vsem. Upam, da me razumete
.
Na davčni zahtevajte le TRR-je in "sklice", ker obrazcev za popoldanca ni.
Na davčni zahtevajte le TRR-je in "sklice", ker obrazcev za popoldanca ni.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Mirko, mislim, da ta cenzura ni bila v skladu s pravili foruma niti potrebna.
Predvsem pa je boljša konkretna kritika (in posledično nemir) kot pavšalna : nekdo na nekem uradu na dursu.
Saj tako povzročimo nemir po celi Sloveniji, ali ne?
Drugače pa bi bilo treba cenzurirati vse nerganje čez durs, pa bi vsi živeli v miru - kot v pravljici. lp
PS Sicer pa - taka cenzura, da lahko po začetnicah razberemo, za kateri kraj gre, je še dopustna. lp
Predvsem pa je boljša konkretna kritika (in posledično nemir) kot pavšalna : nekdo na nekem uradu na dursu.
Saj tako povzročimo nemir po celi Sloveniji, ali ne?
Drugače pa bi bilo treba cenzurirati vse nerganje čez durs, pa bi vsi živeli v miru - kot v pravljici. lp
PS Sicer pa - taka cenzura, da lahko po začetnicah razberemo, za kateri kraj gre, je še dopustna. lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
referentka mi je rekla, da dobim obrazec na vaši spletni strani www.racunovodja.com .
Kje pa?
Lep pozdrav!
Kje pa?
Lep pozdrav!
Sicer neki sem dobil na nekem portalu ali je pravilen obrazec, ki ga moram poslati na durs:
V skladu s 3. odstavkom 1. člena Pravilnika o poslovnih knjigah in drugih davčnih evidencah za fizične osebe, ki opravljajo dejavnost (Uradni list RS, št.138/2006) vam pošiljam
O B V E S T I L O
o načinu vodenja poslovnih knjig v letu 2008
In zanima me tudi kakšna razlika je med enostavnim in dvostavnim računovodstvom?
a) po sistemu enostavnega knjigovodstva
b) po sistemu dvostavnega knjigovodstva
Zanima pa me tudi kje dobim obrazec obvestilo o določitvi akontacije davka od dohodkov iz opravlj. samost. dejavnosti za leto 2008 ker tega res ne zasledim na internetu.
Pa še to zakaj moram določiti koliko akontacije davka bom imel v letu 2008? Tega ne razumem.
Hvala!
Lep pozdrav!
V skladu s 3. odstavkom 1. člena Pravilnika o poslovnih knjigah in drugih davčnih evidencah za fizične osebe, ki opravljajo dejavnost (Uradni list RS, št.138/2006) vam pošiljam
O B V E S T I L O
o načinu vodenja poslovnih knjig v letu 2008
In zanima me tudi kakšna razlika je med enostavnim in dvostavnim računovodstvom?
a) po sistemu enostavnega knjigovodstva
b) po sistemu dvostavnega knjigovodstva
Zanima pa me tudi kje dobim obrazec obvestilo o določitvi akontacije davka od dohodkov iz opravlj. samost. dejavnosti za leto 2008 ker tega res ne zasledim na internetu.
Pa še to zakaj moram določiti koliko akontacije davka bom imel v letu 2008? Tega ne razumem.
Hvala!
Lep pozdrav!
Prejete račune , izdane račune, temeljnice vpisujete v knjigo prihodkov in odhodkov kronološko oz. po datumu nastanka poslovnega dogodka oz. datumu dokumenta.
V knjigo drugih terjatev in obveznosti vpisujete morebitne dane ali prejete avanse . V register osnovnih sredstev vpisujete nabavo osnovnih sredstev, ki jih boste morebiti nabavili za opravljanje dejavnosti. To je v kratkem opis dvostavnega knjigovodstva. Čeprav mu rečejo enostavno knjigovodstvo - vseeno NI tako enostavno.
Sistem dvostavnega knjigovodstva pomeni knjiženeje na predpisane konte po kontnem planu, ki velja za sam. podjetnike. Sestavljeno je iz glavne knjige, dnevniki gl. knjige, saldakonti. S.p. se ravnajo oz. pri svojem knjigovodstvu uporabljajo SRS 39 ( slovenski računovodski standard) in Pravilnik o poslovnih knjig ... . Tudi kratek opis - vendar je bolj razvidno voditi knjige po sistemu dvostavnega knjigovodstva in sicer zaradi sestavljanja poslovnega poročila ( bilance) in davčnega obračuna ob koncu poslovnega leta. Za vodenje dvostavnega knjigovodstva le nabavite dober računovodski program. Kako boste vodili poslovne knjige se morate sami odločiti - obrazec obvestila je ta pravi, ki ste ga našli na našem forumu.
Obvestilo o določitvi AK davka iz dejavnosti kot obrazec ne obstaja. Sestavite ga sami in prav tako plan poslovnega izida za leto 2008. Posredovala vam bom vzorec. Lp-TITA
TITA najlepša hvala za dolg odgovor.
Ali mi lahko posredujete še vzorec obrazca "Obvestilo o določitvi AK davka iz dejavnosti" ?
Prosim tudi, če mi poveste tudi kako reagirajo v kolikor v roku 8 dneh tega ne uspem urediti zaradi nepredvidljive bolezni? Ali lahko to rešim naknadno?
Lahko bi komu naročil, da pošlje to tudi po pošti.
Vendar želim biti davčni zavezanec. A se da ta obrazec poslati tudi po pošti?
Lep pozdrav!
Ali mi lahko posredujete še vzorec obrazca "Obvestilo o določitvi AK davka iz dejavnosti" ?
Prosim tudi, če mi poveste tudi kako reagirajo v kolikor v roku 8 dneh tega ne uspem urediti zaradi nepredvidljive bolezni? Ali lahko to rešim naknadno?
Lahko bi komu naročil, da pošlje to tudi po pošti.
Vendar želim biti davčni zavezanec. A se da ta obrazec poslati tudi po pošti?
Lep pozdrav!