Dodatni dnevi letnega dopusta

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Rafter
Novinec
Novinec
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

Dodatni dnevi letnega dopusta

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Spoštovani, potrebujem pomoč. Z delodajalcem sva podpisala novo pogodbo - podaljšanje delovnega razmerja za eno leto, Prva pogodba devet mesecev, druga 12 mesecev, sedaj ponovno 12 mesecev.
Okrog tega, da se meni zdi "higiensko", da bi mi dali pogodbo za NDČ, ne bom razpravljal. *****, kapitalisti rules... :wink:

Zanima me, kje lahko najdem navedeno, koliko dni dopusta nam pripada na "osnovo" štirih tednov, glede na delovno dobo. Jaz je imam sedaj med sedem in osem let. V ZDR-1 tega ne najdem. Kolektivne pogodbe pa žal nimam pri sebi - spadamo pa pod panogo Gostinstva in turizma.

Hvala in LP, R. :wink:
----------------------
+386 41 757-257, +386 40 757-257
rafter@siol.net
http://www.rafting-klub-mb.si
Slika
----------------------
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Podrobnosti določajo ravno kolektivne pogodbe. Dostopne so tudi na internetnih strneh.
slava
Rafter
Novinec
Novinec
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Sem doma pobrskal in našel. En dan na delovno dobo (med 5 in 10 let), dva dni na zahtevnost (VI, VII stopnja), skupaj 23 dni.

Je pa še ena caka, ki je do sedaj na firmi še nismo obravnavali. Čez sezono delamo namreč 5x8 ur (ali 9, morda celo malo več) ter vsako drugo soboto 4+ ure. Izven sezone delamo 5x7 ur in vsako četrto soboto 4 ure. Ure si beležimo "v dobro" in jih koristimo, ko je obveza manjša. Ali je to legalno (sam sem dosegel največ 80 ur plusa) ter ali se to šteje kot šestdnevna delovna obveza? Jaz mislim, da ne.

Hvala in LP, U.
----------------------
+386 41 757-257, +386 40 757-257
rafter@siol.net
http://www.rafting-klub-mb.si
Slika
----------------------
Odgovori