Odpoved DR-nujno

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
darika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odpoved DR-nujno

Odgovor Napisal/-a darika »

Pozdravljeni,

delavec mi je prinesel prošnjo za prekinitev delovnega razmerja. Ker je DR praktično nemogoče nadaljevati (neopravičene odsotnosti) me zanima ali mu lahko prekinem DR z dnem prejetja odpovedi.
Zanima me tudi ali mu moram napisati sporazum o razveljavitvi POZ (kateri mora biti obojestransko podpisan) ali pa je dovolj sklep o prenehanju DR?
Kakšen dokument vi izdajate ob prenehanju DR?

Hvala za odgovore,
Darika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pogodba o zaposlitvi je pogodba dveh enakopravnih strank, kar pomeni, da katerakoli stranka lahko odpove pogodbo sklacno z vsebino, oziroma veljavno zakonodajo. Če vam je delvec podal odpoved (ne prošnjo!), ga vi lahko zadržite le za obdobje odpovednega roka.

Ker ste omenili, da ste imeli z njim težave, bi mu lahko vi dali izredno odpoved. A to bi vas stalo kar precej živcev. Postopek bi bil po predvidevanjih mukotrpen, ker bi morali vi delavcu dokazoati krivdo. Mogoče je zaradi miru še najboljša sporazumna odpved, ki jo oba podpišeta. Ker je sporazumna, je lahko datum poljuben, s podpisom potrjujeta, da se s tem strinjata. Sporazum mora biti seveda pismen.

V kolikor se on s tem ne strinja (a mislim, ker je on podal odpoved da ne bo problemov), upoštevate odpovedni rok.

Navsezadnej se boste "rešili" problematičnega delavca na najelegantnejši način. Iročiate mu knjižico, ter ga greste čimprej odjavit. Za rok povprašajte na ZZZS (milsim da je 8 dni, nisem pa prepričan).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

Mirko Zbačnik napisal/-a:
....

Navsezadnej se boste "rešili" problematičnega delavca na najelegantnejši način. Iročiate mu knjižico, ter ga greste čimprej odjavit. Za rok povprašajte na ZZZS (milsim da je 8 dni, nisem pa prepričan).
Uradno je rok 8 dni. Naredijo pa tudi do 30 dni. Kasnej pa ne gre.
darika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a darika »

Pripravila sem mu sporazum in upam, da mi ga čimprej podpiše, da se že 1 x ta stvar konča.
Obema pa najlepša hvala za koristne informacije.

Lep dan vam želim,
Darika
Odgovori