Knjiženje avansnega računa
Moderator: Mirko Zbačnik
Knjiženje avansnega računa
Na forumu sem zasledila, da naj bi se avansni račun knjižil za potrebe DDV na 1600/2950. Moj program deluje tako, da moram zaradi osnove za DDV, ki pride v kolono 8, knjižiti tudi strošek, sicer imam DDV brez osnove. Mi prosim, pomagate, da ne bom naredila kaj narobe?
LP, TONIJA
meni knjiži program tako kot ste napisali 160 in 295. Dokler nimate računa, ne morete knjižiti stroška. Če vam program tega ne omogoča, boste morali poknjižiti ročno.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
To boste morali rešiti s programerjem. Dejstvo je, da na podlagi avansnega računa ne morete knjižiti stroškov. A vam za izdane avansne račune ne izdela program svoje knjige izdanih računov? Meni jo in tam je DDV in osnova avtomatsko prikazana.
Naty