zdravo,
pozabila sem kje na Dursu (spletna stran) naj dobim obrazec za prijavo firme v sisitem DDV oz. kako se že imenuje?!
Hvala
prijava v sistem DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
pa bi tu še jaz nekaj vprašal...če davčnemu organu predložimo zahtevek za izdajo ID številke za DDV(npr 15.4.), le ta izda to najpozneje do zadnjega dne meseca, ki sledi mesecu vložitve zahtevka številke za DDV (31.5.). Davčni zavezanec mora začeti obračunavati DDV najpozneje prvega dne [b]drugega[/b] meseca, ki sledi mesecu predložitve zahtevka (torej je to 1. junij)Je tako?
Lp
Lp
[quote="TITA"]
M23; Na podlagi vašega zahtevka Durs, za izdajo ID štev. oz. registracijo zavezanca za DDV, vam Durs izda ODLOČBO v kateri je točno zapisan datum od kdaj postanete zavezanec za obračunavanje DDV ter za odbitek priznanega vstopnega DDV. Nikakor pa ne časovno tako, kot ste vi zapisali. Lp-TITA[/quote]
Zdravo,
Se strinjam z vašim odgovorom vendar sem samo povzel 129.člen in 130.člen Pravilnika o izvajanju ZDDV-1...Torej kar piše v pravilniku je moje mnenje, da mora začeti z obračunavanjem najkasneje 1.junija v našem primeru...Se strinjate?
lep dan vam želim
Zdravo,
Se strinjam z vašim odgovorom vendar sem samo povzel 129.člen in 130.člen Pravilnika o izvajanju ZDDV-1...Torej kar piše v pravilniku je moje mnenje, da mora začeti z obračunavanjem najkasneje 1.junija v našem primeru...Se strinjate?
lep dan vam želim
Tita vam je prav lepo zapisala... ni nobenega računanja dni, od kdaj ste davčni zavezanec, ampak je v odločbi, ki jo dobite, naveden natančni datum, od kdaj ste zavezanec.....tukaj ni nobene druge filozofije. In od tega datuma dalje morate obračunavati DDV in prejete račune od tega datuma dalje lahko vpišete v davčno knjigo in odbijate vstopni davek.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)