Prevedba plače
Moderator: Mirko Zbačnik
Prevedba plače
Šele sedaj sem prejel prevedbo plače in imam kar nekaj vprašanj na katere si ne znam odgovoriti. No da začnem z dejstvi zaposlen sem 16let, V.st. izobrazbe. Moj osnovni količnik je bil 2,5 plus 3 napredovanja , tako da sem bil razporejen v star plačilni razred s količnikom 2,9. Pri prevedbi se me je uvrstilo v 24 razred + 3 napredovanja, skupaj v 27 razred. Sledi vprašanje , po mojih izračunih bi moja prevedba biti vsaj 26. razred + 3. napredovanja, skupaj bi moral biti uvrščen v 29. razred. Uvrstitev v nižji plačni razred je bila sprejeta z uredbo vlade in me zanima ali se prevedba vrši na na že doseženo plačo delavca ali delovno mesto. Kot je razvidno se je pri meni izvedla prevedba samo na delovno mesto in sem dejansko prikrajšan za dva razreda. Prosim za odgovore , saj na kadrovski se me podajajo z izgovori , da naj pokličem v ponedeljek, čas pa beži za morebiten ugovor.
Iz vaših podatkov lahko sklepam, da je bilo delovno mesto prevedeno v 24. PR, vi pa v 27, ker so bila upoštevana napredovanja? Torej je bila opravljena prevedba delovnega mesta in prevedba delavca. Prevedba mora biti tudi za delovno mesto, ker je to varovana plača delavca, ki se ne sme zmanjšati, tudi če je uvrščen nižje.
Se mi pa vaše prevedbe zdijo malo visoke.... pri nas V tarifni razred, izhodiščni količnik delovnega mesta 2,50 predstavlja prevedbo v 17 PR, delavka na tem delovnem mestu pa je s svojimi napredovanja prevedena v 21. PR.
Se mi pa vaše prevedbe zdijo malo visoke.... pri nas V tarifni razred, izhodiščni količnik delovnega mesta 2,50 predstavlja prevedbo v 17 PR, delavka na tem delovnem mestu pa je s svojimi napredovanja prevedena v 21. PR.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)