Vem, da ni pravi čas za to vprašanje. Samo, ga že dalj časa premlevam, pa vem, da mi bo lažje če bom zvedela še kakšno mnenje.
Dobila sem s.p., ki ima v svojih knjigah knjižene rezervacije za investicijsko vzdrževanje še iz leta 1999. Podjetnji nič ne ve o tem. Bivši računovodski servis noče sploh se pogovarjat o tem. Jaz bi pa to rada rešila.
Ali ste tudi vi mnenja, da jaz kar ta znesek knjižim letos v prihodke - odpravo rezervacij, ali kaj vprašam na davčno.
Znesek ni majhen. Podjetniku sem razložila kaj pomenijo te rezervacije. Samo on je prepričan, da bom že nekako rešila. Njegov odgovor je bil le, jaz vam bom vse podpisal.
Rabim kakšno mnenje.
Lep sončen dan vsem. [V][:X][:o)]
rezervacije
Moderator: Mirko Zbačnik
Situacija res ni rožnata. A če niste prejela nobene dokumentacije, ki kaže na naravo teh rezervacij, gospod pa se nič ne spomni, vi čudežev ne morete delati.
Na vašem mestu bi jaz napravila prevzemni zapisnik, kjer bi navedla stanje (še posebej bi izpostavila tisto, kar je pereče) prejete dokumentacije oz. nj. vsebino. Če bo gospod vse podpisal, bi sestavila tudi nalog za knjiženje neporabljenih rezervacij iz leta 1999 v breme prihodkov, pa naj ga podpiše. Tako boste dobili osnovo za knjiženje.
Grehi niso vaši, zato se ne sekirajte preveč. Ampak gospodu mora biti jasno, da je odgovornost iz tega naslova, izključno njegova.
Na vašem mestu bi jaz napravila prevzemni zapisnik, kjer bi navedla stanje (še posebej bi izpostavila tisto, kar je pereče) prejete dokumentacije oz. nj. vsebino. Če bo gospod vse podpisal, bi sestavila tudi nalog za knjiženje neporabljenih rezervacij iz leta 1999 v breme prihodkov, pa naj ga podpiše. Tako boste dobili osnovo za knjiženje.
Grehi niso vaši, zato se ne sekirajte preveč. Ampak gospodu mora biti jasno, da je odgovornost iz tega naslova, izključno njegova.