popoldanski s.p. - izplačuje štipendijo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mery1
Začetnik
Začetnik

popoldanski s.p. - izplačuje štipendijo

Odgovor Napisal/-a mery1 »

Pozdravljeni!

Zanima me, če je mogoče, da kot popoldanski s.p. izplačujem štipendijo nečakinji (ki ne prejema nobene štipendije) naprimer v višini 100,00 eru in si to dam v stroške - kot davčno priznane stroške? Družina z dvemi otroki in minimalnimi dohodki strašev za malenkost presega cenzus za republiško štipendijo.

Je tak strošek davčno priznan? In je pri tem pomembna vrsta izobrazbe, ki jo bo nekoč pridobila nečakinja?

Mogoče nenavadno vprašanje, toda rada bi pomagala nečakinji, kot tudi njeni družini in navsezadnje zakaj ne njim zakaj bi odvajala državi?

prosim za mnenja, izkušnje....

lp,
mery1
mery1
Začetnik
Začetnik

še enkrat lepo prosim za pomoč,

mar nima nihče kake izkušnje s tem?
mery1
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Kot davčno priznan odhodek šteje le štipendija, ki jo izplačujete za tisto smer šolanja, ki je povezana z opravljanjem vaše dejavnosti - gre za potrebo (sedanjo ali bodočo) delovnega procesa.

lp
mery1
Začetnik
Začetnik

S pomenom vsebine nisem najbolj zadovoljna, tak odgovor sem tudi "na tiho" pričakovala. Torej z mojo pomočjo na tak način, nebo nič!

Se pa vseeno lepo zahvaljujem za pomoč.

lp
mery1
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Mogoče bi lahko nečakinja občasno (le nekaj ur na mesec, jasno) pomagala pri vas (skoraj povsod se najde kakšno delo, pa če je to urejanje arhivov, zlaganje računov ali pometanje pisarne) in bi jo plačali preko študentske napotnice? Seveda vem, da so dijaki/študentje zelo obremenjeni, a vendar bi ji tistih nekaj evrov gotovo koristilo ...
Odgovori