Uporaba prostorov za oddih in rekreacijo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Maxy
Novinec
Novinec

Uporaba prostorov za oddih in rekreacijo

Odgovor Napisal/-a Maxy »

Pozdravljeni.

Mi lahko, prosim, kdo pojasni 3. tč. 39. člena Zdoh-2 v tistem delu, ki govori o uporabi prostorov za oddih in rekreacijo:

" (3) Za boniteto po tem zakonu se ne štejejo:
1. ugodnosti manjših vrednosti, ki jih delodajalec zagotavlja vsem delojemalcem pod enakimi pogoji, kot je zlasti regresirana prehrana med delom, uporaba prostorov za oddih in rekreacijo, pogostitve ob praznovanjih in v drugih podobnih primerih zagotavljanja običajnih ugodnosti"

Kaj to v realnosti pomeni in do katere vrednosti je lahko takšna ugodnost v celoti priznan strošek?

Zanima me še isto za :

"... pogostitve ob praznovanjih in v drugih podobnih primerih zagotavljanja običajnih ugodnosti."

LP
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz si razlagam tako, da so ti objekti ali ugodnosti, ki izhajajo iz njihove uporebe, dostopni vsem zaposlenim pod enakimi pogoji.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Te ugodnosti morajo biti na razpolago vsem zaposlenim, da se ugodnost ne upošteva kot boniteta delavcem. Vendar pa so stroški v celoti davčno nepriznani (če bi bila boniteta pa bi bili davčno priznani).

lp
Odgovori