Z delavko imamo sklenjeno pogodbo o zaposlitvi 20 ur tedensko, s tem da ji v pogodbi piše da je delovni čas 4 ure na dan, v primeru povečanih potreb pa se lahko določi začasno drugačen razpored delovnega časa.
Ker gre za delo v proizvodnji, se velikokrat zgodi, da taka delavka en dan dela 8 ur, drugi dan je doma. Zanima me ali lahko tako dela, glede na to da ima v pogodbi 4 ure dnevno, ali bi bilo mogoče smiselno v pogodbi navesti samo 20 ur tedensko?
Če dela vsak drugi dan po 8 ur, kako je z izplačilom malice in potnih stroškov - se ji plača malica in potni stroški za vsak dan ali samo, ko je prisotna?
Malo je zakomplicirano, pa vseeno hvala za vaše mnenje.
skrajšan del. čas
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
"Z delavko imamo sklenjeno pogodbo o zaposlitvi 20 ur tedensko, s tem da ji v pogodbi piše da je delovni čas 4 ure na dan, v primeru povečanih potreb pa se lahko določi drugačen razpored delovnega časa."
Po mojem bi bilo bolje v pogodbi navesti samo 20 ur tedensko. Kot imate zdaj, bi morali formalno kar naprej začasno določati drugačen razpored, se pravi pisati sklepe. lp
PS Malica in prevoz samo za dejanske dni dela (malica je enaka za 4 ali 8 ur).
Po mojem bi bilo bolje v pogodbi navesti samo 20 ur tedensko. Kot imate zdaj, bi morali formalno kar naprej začasno določati drugačen razpored, se pravi pisati sklepe. lp
PS Malica in prevoz samo za dejanske dni dela (malica je enaka za 4 ali 8 ur).