Pozdravljeni,
Prosila bi vas ali mi lahko kdo pomaga, kje si lahko več preberem oz. če mi kdo iz prakse lahko pojasni, kako je pri nas zakonsko določeno oz. če je sploh kje navedeno oz.omejena višina stroškov izterjave dolga.
Eno podjetje je to terjatev predalo v izvršbo drugemu podjetju, ki se ukvarja z izterjavami.
Iz zneska 45 EUR dolga, je to drugo podjetje zaračunalo 164 EUR stroškov izterjave, kar se mi v tem primeru zdi zelo oderuško.
Kaj storiti v takem primeru ?
Hvala za odgovor.
Višina stroškov izterjave
Moderator: Mirko Zbačnik
"Iz zneska 45 EUR dolga, je to drugo podjetje zaračunalo 164 EUR stroškov izterjave, kar se mi v tem primeru zdi zelo oderuško. "
Vse je relativno.
Če plačuješ s položnico na banki, je provizija menda več kot 1 evro. Če ima doo enega zaposlenega z malo plačo, je provizija za štiri ta male prispevke trikrat toliko, kot samo plačilo. A to je pa normalno?
Brecht je rekel: "Kaj rop banke, poslovanje banke je največji kriminal!" lp
Vse je relativno.
Če plačuješ s položnico na banki, je provizija menda več kot 1 evro. Če ima doo enega zaposlenega z malo plačo, je provizija za štiri ta male prispevke trikrat toliko, kot samo plačilo. A to je pa normalno?
Brecht je rekel: "Kaj rop banke, poslovanje banke je največji kriminal!" lp
Saj to je to. In potem bodo rekli naši državniki, da spodbujajo malo gospodarstvo (mikro in majhne družbe, pa samostojne podjetnike...)
Samo v razmislek. Medtem ko se ti pri cifrah par tisoč eurov provizijo in takšni fiksno določeni stroški ne poznajo, le - ti močno obremenjujejo malega podjetnika... Pa veliki imajo še možnost pogajanja dosti boljšo kot majhni...
Samo v razmislek. Medtem ko se ti pri cifrah par tisoč eurov provizijo in takšni fiksno določeni stroški ne poznajo, le - ti močno obremenjujejo malega podjetnika... Pa veliki imajo še možnost pogajanja dosti boljšo kot majhni...