Še enkrat prosim za nasvet:
Kako naj poknjižim DDV? Prejšnji mesec sem ga imela v dobrem (na 16098), razliko sem pustila za prenos, sedaj bi ga morali plačati več(obveznost na 26098), vendar se bo obveznost za plačilo zmanjšala za preplačilo iz prejšnjega meseca. Ali moram zato sestaviti posebno temeljnico ali pa lahko kar na zapiranju DDV knjižim 16098 in 26098?
Lep dan!
Razlika iz prejšnjega meseca
Moderator: Mirko Zbačnik
Lahko na dva načina:
- že ob knjiženju obračuna del knjižite na 160, del, ki ostane za plačilo, pa na 260
- lahko pa celotno obveznost knjižite na 260, počakate na obvestilo DURS o kompenzaciji terjatev in obveznosti iz naslova DDV in takrat zapirate 160 in 260.
Jaz knjižim takoj ob obračunu in potem obvestilo DURS priložim k obračunu.
- že ob knjiženju obračuna del knjižite na 160, del, ki ostane za plačilo, pa na 260
- lahko pa celotno obveznost knjižite na 260, počakate na obvestilo DURS o kompenzaciji terjatev in obveznosti iz naslova DDV in takrat zapirate 160 in 260.
Jaz knjižim takoj ob obračunu in potem obvestilo DURS priložim k obračunu.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)