Mobitel - knjiŽenje

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
belissa
Začetnik
Začetnik

Mobitel - knjiŽenje

Odgovor Napisal/-a belissa »

Imam vprašanje glede knjiženja računa za mobitel za december.... imam popoldanski s.p. in ročno vodenje enostavnega knjigovodsta. Mobitela ne knjižim v celoti, zato ponavadi naredim temeljnico na dan plačila in sicer v znesku kolikor gre na s.p. in potem v KPO vpišem samo tisti del ki je na temeljnici...
Zdaj me pa zanima kdaj je prav, da naredim za račun za december temeljnico? Na datum 31.12. ker gre še za leto 2008 ali tako kot ponavadi na dan plačila in v tem primeru šele na 20.01.?

Hvala za odgovor, lp
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Storitev je bila opravljena v decembru (pogovori), torej gre strošek pogovor v december. Naročnina pa je za januar, torej gre strošek naročnine v januar 2009.
belissa
Začetnik
Začetnik

To mi je jasno ja in pri dvostavnem knjigovodstvu se to lepo loči na dva različna konta .... ni mi pa jasno kako to izvest pri enostavnem kjer ni kontov.... naredim temeljnico z vrednostjo 50% računa kolikor ga dajem na s.p. na dan 31.12. in se upošteva kot strošek lanskega leta?
Vodim pa ročno enostavno knjigovodstvo.... prosim za pomoč kako to pravilno naredim?
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Najbolj prav je tako, da poknjižite/tudi pri enostavnem/ stroške pogovorov med dec.08, stroške naročnine pa med januar 2009.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
belissa
Začetnik
Začetnik

Ali to pomeni, da moram naredit dve temeljnici? Eno na 31.12. kjer bo 50 % pogovorov kolikor jih knjižim v stroške in drugo potem v januarju kjer bo 50 % naročnine?
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Ja tako je najbolje. :oops:
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Odgovori