redna zaposlitev

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ninoslava
Novinec
Novinec
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

redna zaposlitev

Odgovor Napisal/-a ninoslava »

Prosim za nasvet, imam s.p. v fazi zapiranja, odjava na AJPES je bila 10.1- rekli so mi, da bo izbris dokončen 24.1. Poskušala sem se izpisati iz evidence pri ZZZS ampak so mi rekli, da brez sklepa to ni možno. Kako bi lahko dobila čimprej sklep, koga naj pokličem; namreč hotela bi se takoj redno zaposliti v d.o.o.-ju ali se lahko kljub temu, da je moj s.p. šele v fazi zapiranja zaposlim v d.o.o.-ju. Gre za zaposlitev za 4 ure, tako sem plačevala tudi prispevke za s.p.-druge 4 ure pa sem registrirana kot invalid III kategorije in dobivam nadomestilo od ZPIZ-a od leta 2004. To mi je zelo važno, ker bi bila zaposlena dve leti, takrat pa bom imela pogoje za upokojitev.
Hvala vsak nasvet mi bo pomagal- ne bi želela izgubiti službe. zato se mudi.

Nina
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Če so vam rekli, da bo izbris dokončen 24.1., potem prej ne boste dobili sklepa. Vi pa se lahko kljub temu že zaposlite v d.o.o., v tistem trenutku, ko se zaposlite, se vaš s.p. (čeprav za nekaj dni) prekvalificira v popoldanski s.p. - to boste javili na davčni zaradi prispevkov. Torej to da imate odprt s.p., vam ne preprečuje, da se nekje zaposlite.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori