Prosim nujno za pomoč .Če ima delavec neplačano odsotnost, to pomeni ,da pri obračunu plače za te ure bruto 0(nič) ?????
lp
NUJNO-neplačana odsotnos
Moderator: Mirko Zbačnik
NUJNO-neplačana odsotnos
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Ne, ni res, bruto mora biti prikazan, ker je potrebno plačati prispevke delodajalca in nekatere prispevke delojemalca... neto je potem za toliko manjši (za tiste ure neplačane odsotnosti).
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Ja, Naty..hvala...sem našla nekaj napisanega o tem...In točno tako kot pravite..Ampak nastal je problem... Neverjetno..ampak resnično..Moj program za plače ne zna izračunati neplačane odsotnosti..nima tega v programu... Prav tako, kot ni bilo mogoče decembra izračunati božičnice, ki ni del plače.
In kaj me je najbolj šokiralo...,da programerji, ki bi morali obvladati to področje, če delajo program za to..sploh niso vedeli..da se lahko božičnica izplača ne več načinov...In prav tako zdaj ne gre obračunat neplačane odsotnosti.Ali je to res tako izjemno redek pojav???
Oprostite..malo sem si dala duška...
Me to malo razkuri..če že plačaš program, pa mesečno vzdrževanje..pol pa , ko hočeš kaj od tega imet..pa je najbolj enostavno odgovorit.."to pa ne gre". In za njih zaključeno...jaz pa naj zdaj kaj naredim, ko moram danes plače oddat in izplačat delavcem.
lp
Oprostite..malo sem si dala duška...
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
Mogoče si pomagajte takole: pejte v oddajo REK in izpolnite individualni REK, kjer pod P03 vpišete znesek (to je neplačana odsotnost), dajte gumb ''izračunaj'' pa boste videli, katere in koliko prispevkov, potem pa sestavite ročni obračun če se da. Moj program sicer ima neplačano odsotnost, vendar ne izračuna čisto točno tako kot potem pri oddaji REK, zato si jaz tako pomagam.
Naty