dohodnina-nujno

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lana1
Nov član
Nov član
Kraj: CELJE

dohodnina-nujno

Odgovor Napisal/-a lana1 »

pozdravljeni.

mene zanima,če moram oddati obrazec za dohodnino za s.p.,glede na to da v 2008 nimam izplačil plač.?Jaz mislim da ne,imam prav?

Do kdaj pa moram oddati kot fizična oseba in kam napišem svoje prispevke za socialno varnost,ki sem jih plačala za december v januarju,če sploh jih ali samo prihodke od plač od prej,preden sem vzela s.p.?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Verjetno ste novi v poslu :oops: :spomezik: ; če niste v letu 2008 izplačevali dohodkov, ne oddajate nič. Za izplačilo vaših prispevkov ste poslali plačilno listo na DURS in to zadostuje. Ni potrebno ponovno poročat, avtomatsko bo bključeno v vaš obračun dohodnine.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
lana1
Nov član
Nov član
Kraj: CELJE

Odgovor Napisal/-a lana1 »

ja čist nova sem :) ,če prav razumem ne pošiljam nič za s.p.,sam še zmeraj ne vem če za sebe osebno pa al ne?in do kdaj če
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Če boste presegali višino dohodkov, ki je zakonsko določena vam bo DURS poslal informativni izračun dohodnine. Kaj se bo dogajalo z vašo osebno dohodnino, boste lahko izvedeli prek virualne Vide, če boste odtipkali vašo davčno številko. Dohodkek iz opravljanja dejavnosti bo avtomatično vključen v vašo osebno dohodninsko napoved. Naj vas ne skrbi, če bo informativni izračun malce pozneje kot pri ostalih, kajto vaše dohodke iz s.p.-ja boste sporočili šele konec marca.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
starči
Super računovodja
Super računovodja

Re: dohodnina-nujno

Odgovor Napisal/-a starči »

[quote="lana1"]pozdravljeni.

Do kdaj pa moram oddati kot fizična oseba in kam napišem svoje prispevke za socialno varnost,ki sem jih plačala za december v januarju,če sploh jih?[/quote]

Sploh jih ne - kot fizična oseba. lp
Odgovori