pozdravljeni.
mene zanima,če moram oddati obrazec za dohodnino za s.p.,glede na to da v 2008 nimam izplačil plač.?Jaz mislim da ne,imam prav?
Do kdaj pa moram oddati kot fizična oseba in kam napišem svoje prispevke za socialno varnost,ki sem jih plačala za december v januarju,če sploh jih ali samo prihodke od plač od prej,preden sem vzela s.p.?
dohodnina-nujno
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Verjetno ste novi v poslu
; če niste v letu 2008 izplačevali dohodkov, ne oddajate nič. Za izplačilo vaših prispevkov ste poslali plačilno listo na DURS in to zadostuje. Ni potrebno ponovno poročat, avtomatsko bo bključeno v vaš obračun dohodnine.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Če boste presegali višino dohodkov, ki je zakonsko določena vam bo DURS poslal informativni izračun dohodnine. Kaj se bo dogajalo z vašo osebno dohodnino, boste lahko izvedeli prek virualne Vide, če boste odtipkali vašo davčno številko. Dohodkek iz opravljanja dejavnosti bo avtomatično vključen v vašo osebno dohodninsko napoved. Naj vas ne skrbi, če bo informativni izračun malce pozneje kot pri ostalih, kajto vaše dohodke iz s.p.-ja boste sporočili šele konec marca.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: dohodnina-nujno
[quote="lana1"]pozdravljeni.
Do kdaj pa moram oddati kot fizična oseba in kam napišem svoje prispevke za socialno varnost,ki sem jih plačala za december v januarju,če sploh jih?[/quote]
Sploh jih ne - kot fizična oseba. lp
Do kdaj pa moram oddati kot fizična oseba in kam napišem svoje prispevke za socialno varnost,ki sem jih plačala za december v januarju,če sploh jih?[/quote]
Sploh jih ne - kot fizična oseba. lp