Enostavno vodenje knjig s konti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
matejjj
Nov član
Nov član

Enostavno vodenje knjig s konti

Odgovor Napisal/-a matejjj »

Dober večer!

Zanima me ali kdo ve, če lahko vodim enostavno knjigovodstvo s kontnim planom in če ja koliko mestni konti so dovoljeni za enostavno knjigovodstvo??Uporabljal bi program in imam popoldanski s.p..
Ali ubistvu lahko vodim enostavno knjigovodstvo po sistemu dvostavnega-je zelo narobe?? Navajen sem dvostavnega!!!

Hvala za odgovore...

Matej :)
Ajla
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Ajla »

Zakaj pa pravzaprav želite voditi enostavno knjigovodstvo, če obvladate dvostavno?
Ajla
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pri enostavnem knjigovodstvu ni kontov, dogodke vpisujete v kolone. Vi govorite o enostavnem (lažjem) vodenju dvostvnega knjigovodstva. Predpisani je dvomestni kontni okvir, večina pa nas uporablja trimestni kontni načrt (priporočen) zveze računovodji. Konec leta, oziroma ob registraciji daste izjavo o načinu vodenja za s.p. - dvostavno ali enostavno. Sam uporabljam dvostavno knjigovodstvo, ki mi je bolj domače.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
matejjj
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a matejjj »

Zanima me zato, ker sem zamudil z oddajo za vodenje knjig enostavno-dvostavno...poslati bi moral do 31.12., vendar nisem.Zato bi moral voditi v letu 2009 po enostavnem. Imam pa nek program in že vse nastavljeno za dvostavno. Ali lahko vodim po dvostavnem ali ne? In po štiri mestnih kontih?

Lp, Matej
TarasM
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a TarasM »

tudi če niste oddali spremembe, lahko vodite po dvostavnem
knjigovodstvu. Pomembno je da v davčnem obračunu pravilno
označite.
Odgovori