Pozdravljeni!
V novembru 2008 sem odprla s.p. in vodim enostavno knjigovodstvo, zanima pa me sledeče:
kam v knjigo prihodki in odhodki vpišeš pretok iz gospodinjstva, če sploh vpišeš. Ker sem nekaj storitev plačala z gotovino ali pa iz osebnega računa, ker sem čakala na denar od države (pomoč pri samozaposlitvi), me zanima kako to zabeležim v knjigi PIO, če spoloh.
Ali se v bilanco vpišejo denarna sredstva, ki jih je imel s.p. na zadnji dan v letu na računu, ali celotna denarna sredstva v tistem letu?
Hvala!
pretok iz gospodinjstva
Moderator: Mirko Zbačnik
Pretokov v gospodinjstvo ne vpisujete v knjigo prihodkov in odhodkov, v to vpisujete prihodke in odhodke na podlagi računov, pogodb in podobno.
V bilanco se vpiše stanje denarnih sredstev na dan 31.12.2008 - ki je razvidno iz zadnjega bančnega izpiska leta 2008.
V bilanco se vpiše stanje denarnih sredstev na dan 31.12.2008 - ki je razvidno iz zadnjega bančnega izpiska leta 2008.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: