podjemna pogodba / s.p. ali d.o.o.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
damy
Začetnik
Začetnik

podjemna pogodba / s.p. ali d.o.o.

Odgovor Napisal/-a damy »

Zanima me, ali ima kdo izkušnje kako ravnati v naslednjem primeru:
zunanji izvajalci so imeli do sedaj sklenjene podjemne pogodbe, kjer smo imeli opredeljen bruto bruto znesek za opravljene storitve. Sedaj pa je eden ustanovil d.o.o. , drugi pa s.p. Ali naj nam izstavita račune v višini, kolikor je po podjemni pogodbi znašala bruto bruto vrednost, ali samo v bruto vrednosti ali v neto vrednosti?
Za d.o.o. mi je razumljivo, da nam bo poslal račun tako, kot vsak drug dobavitelj, ne vem pa, kako ravnati z računom od s.p.-ja. Ali moramo še vedno nakazovati dohodnino in izpolnjevati REK obrazce?

Pa še to me zanima: podjemna pogodba je sklenjena za nedoločen čas in se zgodi, da bo podjemnik opravljal storitve v januarju in v marcu. Ali moramo tudi za februar (dejansko ne bo opravljal storitev) tudi plačati pavšalni znesek za zdravstveno zavarovanje 4,27 EUR?

Že vnaprej hvala za pomoč.
damy
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

s.p. in d.o.o. izdajata račune v bruto dogovorjenem znesku (ne pa bruto, bruto). Vsi davki so njihova stvar. Pavšalnih nadomestil ne plačujete, niti ne poročate o izplačanih dohodkih v letu 2009.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Izjema so sp po normiranih stroških. Zanje odtegnete akontacijo in poročate dursu.
Račun izstavijo prav tako v bruto. lp
Odgovori