Pozdravljeni
potreboval bi nekaj priporočil za rešitev mojega problema.
Imam s.p. ,katero kar dobro posluje lahko rečem da sem zadovoljen.Vendar me sedajle vabi eno drugo podjetje za sodelovanje katero bi me rado tudi zaposlilo,vendar jas ne bi rad izgubil svojega podjetja katero bi še nadalje poslovalo za približno 500 eur na mesec za katero sem se navezal z pogodbo.V s.p. -ju sem zaposlen sam in sedaj ne vem kako bi to izvedel da bi bil zaposlen v d.o.o.-ju kjer bi prejemal plačo in ki bi mi plačala prispevke in hkrati bi obdržal tudi svoj s.p. ki bi le minimalno poslovalo.
Torej če ima kdo kako dobro idejo bi bil vesel če mi jo zaup.
hvala
Kako obdržati s.p. in biti zaposlen v d.o.o.-ju
Moderator: Mirko Zbačnik
To pa res ni noben problem... tudi ko se zaposlite, lahko normalno obdržite svoj s.p., le da se ta prekvalificira v popoldanskega - razlika je samo v manjših prispevkih za socialno varnost. Vi se normalno zaposlite, na davčno pa sporočite, da ste od določenega dne naprej zaposleni, da vas bodo vodili kot popoldanca in boste plačevali le nekaj čez 31 € prispevkov. Poslovaje s.p. ostane še naprej enako. Razen če vam novi delodajalec ne bo pustil popoldanskega dela s kakšno konkurenčno klavzulo, to morate pa preveriti.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)