Bolniška nad 30 dni

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Bolniška nad 30 dni

Odgovor Napisal/-a Optimistka »

Pozdravljeni,

prviš se srečujem z obračunom bolniške nad 30 dni, vendar me je nekaj zmedlo:

je govora o enem mesecu ali o 30 DELOVNIH DNEH (kar znese recimo mesec in pol)?

Za delavca sem namreč dobila odločbo iz ZZZS in tam piše, da je prvih 30 dni v pristojnosti lečečega zdravnika - kot datum je naveden čas od 03.01.2009 do 02.02.2009 ter obvestilo, da je delavec v času od 03.02.2009 začasno nezmožen za delo.

Torej se upošteva koledarski mesec ali realne delovne dni ?

Najlepša hvala za pomoč,

:nevem:
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Pri uveljavljanju povračila plače s strani zavoda je govora o 30 delovnih dneh, kar se pa tiče tega koliko bolniške lahko da osebni zdravnik, je pa govora o 30 navadnih dneh, potem pa mora na komisijo.
Za ta čas, ki ste ga vi napisali, gre bolniško nadomestilo v breme delodajalca, povračila od zavoda še ne dobite.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Torej postopam kot pri navadni bolniški (v breme delodajalca), za čas od 03.01.2009 pa do 16.02.2009?

Se opravičujem, če sem postavila neumno vprašanje... in hvala za morebiten odgovor... :oops: :oops:
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Nisem preverjala, če ste pravilno prešteli 30 delovnih dni (kamor se vključijo tudi prazniki), ampak verjamem da ste.... saj pri vsaki bolniški postopate isto - obračunate nadomestilo glede na bolezen, poškodbo itd., poanta je samo, kaj se potem refundira od ZZZS. Na strani od ZZZS imate vse primere tudi opisane.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Naty, najlepša vam hvala! :)
Numera
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Numera »

Pozdravljeni!

Bom kar tule postavila vprašanje, ker se navezuje na bolniško nad 30 dnevi. Zaposlena ima 5 dni 4 urno bolniško, naprej pa 8 urno bolniško.
Zanima me ali je potrebno za ZZZS izpolniti dva zahtevka (za vsako bolniško posebej) ali lahko naredim en zahtevek v skupnem številu ur celotne bolniške?

Najlepša hvala za odgovor,
Jožica
Odgovori