Pozdravljeni!
Izdala sem račun za posredniško provizijo za Italijana z It. ID št. (oproščeno obračuna DDV po 25.č.ZDDV-1) Sedaj pa me bega ali osnovo vpišem v obrazec DDV-o v kolono 11-dobave blaga in storitev ( v IKS-u 10-11/2007 str.344 piše, da oproščene posredniške storitve gredo).
Kako delate ostali?
posredniška provizija in obrezec DDV-O
Moderator: Mirko Zbačnik
Provizije, opravljene za promet v EU so neobdavčene, tj. 2.odst.25. čl., se ne vpisujejo v obrazec DDV-o. Provizije, za opravljen promet zunaj EU, pa so oproščene, po 55. čl.,
ter se vpisujejo v obrazec DDV-O. Jaz delam po takih navodilih, kaj pa si o smiselnosti tega mislim, pa boljše da ne napišem.Lp,
ter se vpisujejo v obrazec DDV-O. Jaz delam po takih navodilih, kaj pa si o smiselnosti tega mislim, pa boljše da ne napišem.Lp,
Gordana
Se oproščam, ampak imam primer, da fakturiramo provizijo francozu z id številko za storitve posredništva, ki se nanašajo na promet opravljen s strankami iz Srbije in Hrvaške. Kako je v takem primeru z ddv-jem?
Do sedaj smo fakturirali brez ddv-ja in navedli člen l.točka 29 člena ZDDV-1, prav tako smo ga dali v obračun ddv-o.
Hvala in lp.
Do sedaj smo fakturirali brez ddv-ja in navedli člen l.točka 29 člena ZDDV-1, prav tako smo ga dali v obračun ddv-o.
Hvala in lp.