prispevki - direktor

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
adm-mojca
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

prispevki - direktor

Odgovor Napisal/-a adm-mojca »

pozdravljeni,

imam eno vprašanje na temo, na katero sem že veliko prebrala vendar ne najdem konkretno odgovor na moje vprašanje in sicer:
direktor doo, ki ni lastnik je pa po neki varianti zavarovan po šifri 040, si je do sedaj normalno obračunaval plačo, kot zaposleni in tudi prispevke in reke oddajal skupaj z drugimi zaposlinimi v podjetju.

Ali tudi za njega velja,da je treba posebej plačevati prispevke in posebej obrazce pošiljat (tako kot nosilci sp). Meni je logično, če je zaposlen v podjetju in prejema neto plačo,da plačuje iste prispevke kot za delavce?Toda na Dursu pravijo drugače? ne vem kdo ima prav? Ali mogoče kdo ve,oz. če mi lahko kdo da kontakt, kje bi to za 100% zvedela.
lep dan še naprej vsem,ki se trudite z nami!
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

" direktor doo, ki ni lastnik je pa po neki varianti zavarovan po šifri 040,"

Do tega ne bi smelo priti - 040 je za direktorje-lastnike.
Najbrž morate spremeniti zavarovanje na 001 - zaposlitev. lp
adm-mojca
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

odgovor

Odgovor Napisal/-a adm-mojca »

hvala Starči, tudi sama mislim, da je tako, vendar nikjer ne morem zaslediti, ali je to narobe, da si nekdo s šifro 040 obračunava plačo in tudi izplačuje ali ne? Mogoče še kdo kaj ve na to temo???

lep dan še naprej!
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Iz polemik sem seznanjen, da se marsikomu, ki je zavarovan po 040, že leta izplačuje plačo in poroča z REK-1, pa se do sedaj nobeni instituciji ni zdelo narobe, da je le bruto plača vsaj tolikšna kot najnižja pok. osnova. lp
Odgovori