Prosim, če mi lahko poveste kako je s tem. Mi imamo letos davčno osnovo zelo nizko pa me zanima kako je s tem, ker bi radi uveljavljali olajšavo za investiranje, ali jo moramo nujno letos oz. če je letos nič ne uveljavimo ali jo lahko potem naslednje leto, ker letos imamo olajšavo za invalida III. kategorije in se nam že s tem zniža davčna osnova za toliko, da sploh ne rabimo uveljavljati olajšave za investiranje. Ker sedaj izpolnjujem obrazec in mi potem pride pod polje 16 (osnova za davek) že minus. Pa še to olajšavo za zaposlovanje invalidov ne morem vnesit celo.
Prosim vse ki karkoli veste o tem da mi pomagate, zelo vam bom hvaležna, kajti sama sem čisto izgubljena nimam pa nikogar na katerega bi se lahko obrnila.
Hvala še enkrat.
davčni obračun-pomoč NUJNO
Moderator: Mirko Zbačnik
davčni obračun-pomoč NUJNO
Začetnica na področju računovodstva
Z olajšavmi ne smete priti v minus, koristite jih do ničle, ostalo prenesete (prenesete lahko seveda le olajšave za investiranje in nepokrito davčno izgubo, za kar izpolnite posebne obrazce - priloge k obračunu). Olajšave za invalide ne morete prenašati. Pri vnosu olajšave za invalide pa je verjetno tudi potrebno prej izpolniti prilog k obrazcu, olajšava pa se sama izračuna (tako je recimo pri davčni napvoedi za s.p., kjer vneseš podatke o VDČ, oaljšava se sama izračuna, za invalide pa še nisem imela takega primera).
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Hvala Naty. Samo nekaj me še zanima, a potem jaz izpolnim vseeno prilogo 6 a, pa vpišem samo znesek in nič izkoriščenih olajšav za leto 2008, tako da mi vse ostane za naprej?
Jaz sem že čisto zmešana nič več mi ni jasno.
Kaj če piše da priloge niso obvezne jih vseeno moraš priložit? Ne vem npr. priloga 16 ( podatki v zvezi s transakcijami med povezanimi osebami)??
Hvala za pomoč
Jaz sem že čisto zmešana nič več mi ni jasno.
Kaj če piše da priloge niso obvezne jih vseeno moraš priložit? Ne vem npr. priloga 16 ( podatki v zvezi s transakcijami med povezanimi osebami)??
Hvala za pomoč
Začetnica na področju računovodstva