Kot stranke imam tri društva. pri enem, katerega je že dolgo vodilo računovodstvo, blagajnik za vsakega člana izda račun za članarino.
pri drugih dveh, ki so so pomagali sami, kaor so vedli in znali, pa imajo različne navade. Navadno gre za obvestilo, jaz pa dobim le zbirnik. Tu pač knjižim skupno terjatev, če je mogoče po regijah, plačila ravno tako.
Kakšna je navada pri vas?
Knjiženje članarin - posamič?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Knjiženje članarin - posamič?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

še moje mnenje:
Mi za plačano članarino ne dajemo računov, ker to "po mojem mnenju" ni potrebno. Članarina ni predmet DDVja, niti predmet davka iz dohodka pravnih oseb - je nepridobitna dejavnost.
Zakaj bi si torej še bolj komplicirali delo?
enostavno pripravim seznam vseh članov in zneske za posameznika v exel tabeli, ter polog na TRR, ker članarino pobiramo v gotovini.
Se motim?
Mi za plačano članarino ne dajemo računov, ker to "po mojem mnenju" ni potrebno. Članarina ni predmet DDVja, niti predmet davka iz dohodka pravnih oseb - je nepridobitna dejavnost.
Zakaj bi si torej še bolj komplicirali delo?
enostavno pripravim seznam vseh članov in zneske za posameznika v exel tabeli, ter polog na TRR, ker članarino pobiramo v gotovini.
Se motim?
mery1
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: