Kaj menite?

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

capa1
Računovodja
Računovodja

Kaj menite?

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Stranka s.p. je pričela poslovati lani decembra in ima večji dobiček. Dokumente je dostavil sredi januarja , potem sva se zmenila, da se slišimo pred oddajo poročil. Zdaj je vse narejeno, akontacija dohodninae velika, tudi osnova za prispevke je višji razred.
Zdaj stranka meni, da bi jo morala "opozoriti" , da je račun, ki ga je izdala, prevelik. Jaz pa menim, da nimam pravice strankam pameti solit, kako "velike" račune naj pišejo, saj so pravzaprav vezani na izdajo računa po opravljeni storitvi, a ne? Tudi ne morem vedeti, da je v decembru slučajno bila opravljena tako velika storitev in da v tem letu ne bo imel več tako rožnatih poslov.

Kaj menite, ali je res naloga računovodje, s katerim je stranka sklenila podgodbo o računovodenju ( o svetovanju in optimizaciji nismo govorili, sja stranki je še 50 eur za mesečno vodenje preveč), da podjetnika uči osnove poslovanja in mu daje navodila pri znesku na izdanem računu.

Ne morem verjet :sbolan:
LP
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Se povsem strinjam. lp
capa1
Računovodja
Računovodja

Hvala Starči za moralno podporo!
LP
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Drugič bo pa nastal problem, da ne dosega cen, ki si jih zasluži. Ko bo pa nekoč v penziji, bo pa jamral nad nizko pokojnino.

Žal stranke ne vedo (ali nočejo vedeti), kolikšne so cene svetovalcev in dejstva, da nas večina računovodskih servisov tega niti nima v registru (malce banalno) in da tudi nismo zato usposobljeni. Tudi jaz velikokrat dam kakšen nasvet, a stranko opozorim, da je to le neuradno, ker uradno se ne upam nositi trveganja. ne čutim se dovolj strokoven na tem področju. Mogoče je moja hiba da to priznam.... :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
capa1
Računovodja
Računovodja

Točno to, Mirko. Nekomu iz dobre volje kaj mimogrede svetuješ, nato si to po svoje tolmači , potem pa ti ob priliki navrže, da si mu itak ti tako svetoval!
Od zdaj bom zelo previdna tudi pri vsakdanjem pogovoru s stranko ( s časom se tega naučiš, kar je škoda, ker rada pomagam).

Pa še to : malo zasebnikov ve, da za vse računovodske listine odgovarjajo sami - mi ne moremo odgovarjati za vsebinski del poslovanja -le listine "sortiramo" na pravo mesto, zato pa smo računo- vodje.

Ah, malo jamram, ker me je prizadela vsa ta zadeva.

Jutri je nov dan, jaz pa stopam modrejša naprej!!! :ssirok:
LP
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

le pazite, da se ne javi dotična oseba, ki trdi, da je 30€ za računovodjo aboslutno preveč in da smo računovodje oderuhi ter bi morali narediti vse zastonj.... "saj program sam ven vrže bilanco" le zakaj jo mi zaračunamo???? najbolje, da jim zastonj še fakture pišemo, se dogovarjamo za posel, prebiramo vso zakonodajo od delovnopravne do DDVja,.... jim svetujemo, skratka opravimo vse namesto njih, oni bodo pa dobiček zapravljali.

če bi vsi ljudje znali ceniti svoje delo in ga temu primerno zaračunati, bi bilo zelo lepo.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Za probleme, kot je optimizacija davčne osnove, so dobro zverzirani davčni svetovalci, ki na uro svojega dela računajo trikrat toliko kot računovodje. Zato pa stranke želijo od nas zastonj davčne nasvete.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
tiana
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tiana »

neštetokrat slišim, kako stranke svoje računovodje "obtožujeo" za velik dobiček...
nimam besed.... kr groza me je včasih, ko vem da moram koga soočiti z dobičkom...
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Da, res malce obrnjen svet. Lažje jih je seznanit z izgubo, lažje prebolijo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

No, to sem pa tudi jaz doživela ta teden..Stranka je pridelala dobiček in mesečne akontacije v letu 2009 so dosegle kar lepo cifro. V glavnem, po vsem razbujenju..sem na koncu vseeno slišala tolažilno besedo... PA SAJ NISTE VI KRIVI ::: 8) Tudi kaj prijaznega človek kdaj sliši... :lol:

Pa lep vikend vsem.. :wink:
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
capa1
Računovodja
Računovodja

Včeraj sem imela sestanek s to stranko ( star 32 let, prišel pa s svojim očetom!), ki pa je prevalil vso krivdo name, ker bi MORALA PO ZAKONU ( ne vem katerem???) opozoriti stranko , da ima prevelike prihodke.

Halllloooooo :roll:

Nastopila sem samozavestno in zagovarjala, da ni naloga računovodje, da opozori stranko še v mesecu januarju o velikih prihodkih (če sam izdaja račune, za božjo voljo pa ja sam ve koliko je napisal!), da lahko podjetnik še malo "pošpekulira" z računi.
Po njegovih besedah vsi računovodje, ki so zaposlene v podjetju, na koncu leta pregledajo prihodke in nato prenesejo par izdanih računov v naslednje leto.
Nasvet za inšpektorje: pojdite v ta podjetja, poštene pa pustite na miru!

Skratka, naj gre k tistemu "računovodji", ki mu bo nudil najkakovostnejše nasvete brezplačno!!!
Jaz sem z njim končala - juuupi. :ploska:

Čaka me en lep in spokojen vikend! Želim ga tudi vam!
LP
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Ni mi jasno kako lahko vsako leto kar tako prenašajo račune v prihodnje leto??? Pa sej konec koncev je efekt isti... naslednje leto jih vključiš v prihodke, pa ti konec leta hodi spet višek, pa spet prenašaš... in nikoli nisi na čistem... a potem ni njihov namen da ustvarijo dobiček??? In od vsakega zaslužka je potrebno nekaj dati državi... ma brez veze se razburjam, tudi jaz bi se takega rešila po hitrem postopku. :sjezen:
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori