Zanima me ali je delodajalec po zakonu dolžan posredovati izpisek povzetka obračuna dohodkov izplačanih v letu 2008 za rezidenta RS? Vem da ga je moral posredovati DURS-u, vendar pa me zanima, če mora tudi zaposlenemu? Gre za manjše d.o.o. podjetje.
In če je dolžan, pa delodajalec teh podatkov zaposlenemu ni posredoval, komu se lahko pritožimo?
Hvala za odgovor!
Povzetek obračuna dohodkov za 2008
Moderator: Mirko Zbačnik
Po Zakonu o davčne postopku:
337. člen
...
(4) Osebe, zavezane za dajanje podatkov, morajo podatke iz tega člena dostaviti davčnemu organu in davčnemu zavezancu do 31. januarja tekočega davčnega leta za preteklo davčno leto.
...
Pritožite se najprej delodajalcu, potem pa ga lahko prijavite davčnemu inšpektorju...
337. člen
...
(4) Osebe, zavezane za dajanje podatkov, morajo podatke iz tega člena dostaviti davčnemu organu in davčnemu zavezancu do 31. januarja tekočega davčnega leta za preteklo davčno leto.
...
Pritožite se najprej delodajalcu, potem pa ga lahko prijavite davčnemu inšpektorju...
dati jih je treba do 31.1. vendar, ker smo vedno delali kopije določenim delavcem (so jih izgubili in takrat, ko je bila odločba je bil jok in stok), smo se odločili, da jih oddamo na DURS 31.1. našim delavcem pa jih damo skupaj s plačilno listo za februarsko plačo. ga ni junaka (do sedaj), da bi založil/izgubil papir do odločbe o dohodnini. tako kot sem napisala pa je prej bilo to na tekočem traku.
počakajte do plače, morda boste dobili sedaj oz. vprašajte delodajalca kdaj vam bo posredoval podatke.
počakajte do plače, morda boste dobili sedaj oz. vprašajte delodajalca kdaj vam bo posredoval podatke.