Povzetek obračuna dohodkov za 2008

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kahlica
Novinec
Novinec

Povzetek obračuna dohodkov za 2008

Odgovor Napisal/-a kahlica »

Zanima me ali je delodajalec po zakonu dolžan posredovati izpisek povzetka obračuna dohodkov izplačanih v letu 2008 za rezidenta RS? Vem da ga je moral posredovati DURS-u, vendar pa me zanima, če mora tudi zaposlenemu? Gre za manjše d.o.o. podjetje.

In če je dolžan, pa delodajalec teh podatkov zaposlenemu ni posredoval, komu se lahko pritožimo?

Hvala za odgovor!
sonja11
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Bohinj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sonja11 »

Po Zakonu o davčne postopku:

337. člen
...
(4) Osebe, zavezane za dajanje podatkov, morajo podatke iz tega člena dostaviti davčnemu organu in davčnemu zavezancu do 31. januarja tekočega davčnega leta za preteklo davčno leto.
...

Pritožite se najprej delodajalcu, potem pa ga lahko prijavite davčnemu inšpektorju... :?
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

dati jih je treba do 31.1. vendar, ker smo vedno delali kopije določenim delavcem (so jih izgubili in takrat, ko je bila odločba je bil jok in stok), smo se odločili, da jih oddamo na DURS 31.1. našim delavcem pa jih damo skupaj s plačilno listo za februarsko plačo. ga ni junaka (do sedaj), da bi založil/izgubil papir do odločbe o dohodnini. tako kot sem napisala pa je prej bilo to na tekočem traku.

počakajte do plače, morda boste dobili sedaj oz. vprašajte delodajalca kdaj vam bo posredoval podatke.
capa1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Če se le da, uredite to po mirni poti - torej recite delodajalcu za to obvestilo in bo.

S prijazno komunikacijo se daleč pride..... seveda mora biti obojestranska. :)
LP
Odgovori