Prosim za pomoč. Pri zasebniku s.p. kako naj knjižim prispevke in sicer na katere konte:
- Prispevki PIZ
- Prispevki za zdr.zavar.
- Drugi prispevki
Ter kako naj knjižim njegove poslovne dogodke, ker ima največ potnih nalogov in nekaj drugih stroškov. Pretežno z gotovino. Kaj moram voditi blagajno oz. kako. Se opravičujem toda nisem najbolj vešča tega, pomagam pač, ker ni denarja za računovodjo. Najlepša hvala že v naprej.
samostojni podjetnik
Moderator: Mirko Zbačnik
Konti prispevkov so npr. :
09 davčna številka - konto (ki ga dobite na DURSu).
Za konto morate poklicati na Durs, pri katerem ste prijavljeni in vam bodo povedali, kajti vsak ima svoje konte.
Knjiženje potnih nalogov in drugih stroškov, pa je tudi odvisno pod kateri konto dati npr. 485/920 .
Če imate še kakšna vprašanja, mi jih lahko postavite preko emaila in sicer : lahovec@gmail.com
Lep pozdrav,
Mojca
09 davčna številka - konto (ki ga dobite na DURSu).
Za konto morate poklicati na Durs, pri katerem ste prijavljeni in vam bodo povedali, kajti vsak ima svoje konte.
Knjiženje potnih nalogov in drugih stroškov, pa je tudi odvisno pod kateri konto dati npr. 485/920 .
Če imate še kakšna vprašanja, mi jih lahko postavite preko emaila in sicer : lahovec@gmail.com
Lep pozdrav,
Mojca
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Da dobie sklice lahko izkoristite dejstvo obveznega pošiljanja plačilnih list za nosilce dejavnosti prek spleta. Vi, ali pa tisti, ki ga pooblaščate enostavno skuša poslati plačilno listo prek spleta. Tam so navedeni tudi TRR-ji in vsi ostali podatki. Oddajo nato lahko prekinete... "Konti", o katerih je govor v predhodnem sporočilu so dejansko za nas "sklici",
Knjižite na 484 in lahko oblikujete obveznost na kontih 265 (dodaste lahko analitike za vsako vrsto prispevka posebej) in zapirate s plačilom iz TRR (110) ali pa če plačujete z osebnega računa 920. Obveznost morate oblkovati (knjiženje v razred 2), ker prispevke plačujete do 15. v naslednjem mesecu.
Za povračilo stroškov ste že prejeli odgovor.
Seveda, govorim o "POLNEM" s.p.-u.
Knjižite na 484 in lahko oblikujete obveznost na kontih 265 (dodaste lahko analitike za vsako vrsto prispevka posebej) in zapirate s plačilom iz TRR (110) ali pa če plačujete z osebnega računa 920. Obveznost morate oblkovati (knjiženje v razred 2), ker prispevke plačujete do 15. v naslednjem mesecu.
Za povračilo stroškov ste že prejeli odgovor.
Seveda, govorim o "POLNEM" s.p.-u.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko