Pozdravljeni,
Tudi jaz se že nekaj časa mučim z BS, IPIZ in DAVČNIm OBRAČUNom za zasebnika. Ker še vedno nisem zaključila, bi prosila, če mi lahko pomagate pri naslednjih vprašanjih. Za pomoč se že vnaprej zahvaljujem.
Datum registracije s.p. 01.07.08
1. Ali se knjiži prejeta subvencija ( za prispevke samozaposlenega) na konto 768 drugi prihodki povezani s poslovnimi učinki ali na 785 subvencije, ki niso povazane s poslovnimi učinki?
2. Subvencija »traja« 2 leti. Sorazmerni del 6/24 dam v letošnji prihodek, razliko pa na konto 966 ali 290?(Gospa na Zavodu za zaposlovanje je rekla naj knjižimo subvencijo na 290 KPČR, na forumu sem zasledila knjiženje na konto 966)
3. Ali v evidenco pretokov in odtokov knjižimo vse pretoke denarnih sredstev do 31.12.08? Tistih v letu 09 verjetno ne vpisujemo? Vpišemo celotni znesek za OS in ne samo strošek amortizacije?
4. Ali med odhodke prištejemo celotni znesek reprezentance v IPIZ in upoštevamo 50 % nepriznanih odhodkov le pri davčnem obračunu v rubriki 6.18?
5. Dobimo osnovo za dohodnino 817 eur in če si upoštevamo splošno olajšavo potem nimam obveznost za plačilo dohodnine za leto 2008, ne? Potem ne rabim plačevat akontacije v letu 2009?
6. In če sem že plačala trimesečni obrok, en trimesečni obrok pa sem plačala 10.1.09, kje izkazujem to preplačilo? Ali je v mojem popisu obveznosti na dan 31.12.09 zajeta obveznost akontacije dohodnine (zadnji obrok)?
7. Potem je moj podjetnikov kapital seštevek podj.dohodka IPIZ (795 EUR) +obveznosti do gospodinjstva? In kje je potem zajet davek od dejavnosti?
8. Ali za fiksne režijske stroške lahko napišemo dogovor med fiz. osebo in uporabnikom zasebnikom(oče in sin) za uporabo dela hiše in kleti, čeprav ne plačujemo najemnine?
Lep pozdrav,
Tina
Hvala, hvala, hvala...
Bs,ipiz s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Odgovori
1 prispevek
• Stran 1 od 1
Pojdi na
- Ne prezrite!
- ↳ Obvestila
- Klepet med obiskovalci portala
- ↳ Plače, honorarji, pogodbe o delu, delovna razmerja, dohodnina
- ↳ Zasebniki
- ↳ Gospodarske družbe
- ↳ Društva
- ↳ Davki: ddv, davek od dobička, dohodnina
- ↳ Zasebniki
- ↳ Gospodarske družbe
- ↳ Društva
- ↳ Knjiženje, računovodski standardi, zaključni račun
- ↳ Gospodarske družbe
- ↳ Zasebniki
- ↳ Društva
- ↳ Enostavno knjigovodstvo
- ↳ Kmetijska dejavnost
- ↳ Javni sektor
- ↳ Plače, honorarji, pogodbe o delu, delovna razmerja, dohodnina
- ↳ Davki: ddv, davek od dobička, dohodnina
- ↳ Knjiženje, računovodski standardi, zaključni račun
- ↳ Pokojninska reforma, Zakon o urejanju trga dela, ZPIZ-2 ...
- ↳ Razno
- ↳ Forumska igrica
- ↳ Euro in dvojno označevanje cen
- ↳ Davčne novosti v letu 2013
- Izobraževanje
- ↳ Študentski kotiček
- ↳ Čvek
- ↳ Izobraževanja, seminarji ...
- Zaposlovanje
- ↳ Zaposlitve
- ↳ Zaposlitev nudim
- ↳ Praksa