Kako ne biti več davčni zavezanec

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
StelaHana
Novinec
Novinec

Kako ne biti več davčni zavezanec

Odgovor Napisal/-a StelaHana »

Pozdravljeni,
v oktobru sem odprla s.p. in se odločila da bom davčni zavezanec, sedaj se je izkazalo da imam veliko prejetih računov od zasebnikov, ki niso davčni zavezanci. Karkoli prodam morem pa še DDV zaračunat in nato še odvajat državi(oziroma plačat). Zanima me ali ta denar kako dobim nazaj ob letnem obračunu?

Pa še glavno vprašanje, kako ne biti več davčni zavezanec? Nekdo mi je rekel, da lahko samo tako da zaprem sp in ga ponovno odprem, ali je možno še kako drugače?

Vnaprej hvala
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Keer ste očitno prostovoljni zavezanec, je edina rešitev (razen čakanja 5 let) tista, ki vam jo je svetoval nekdo.

Še to : "Zanima me ali ta denar kako dobim nazaj ob letnem obračunu?"

Če (ker) nimate vstopnega DDV, velja tista: Država vrne denar tako kot vrabec proso! lp
dvojčka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a dvojčka »

Še jaz bi nekaj vprašala na to temo. Kako pa se lahko d.o.o. vrne na status, da ni več davčni zavezanec? Na začetku ni bil, ko pa je imel v enem letu več kot 5.000.000,00 SIT prometa je postal davčni zavezanec in zdaj že 2 leti je promet dosti nižji od tega zneska.
Hvala in lp
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Na durs daste vlogo za prenehanje. lp
*Siva*
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a *Siva* »

A v primeru, ko samostojni podjetnik ne vstopi prostovoljno v sistem DDV, pa lahko iz njega izstopi prej kot po petih letih, če se po prvem letu poslovanja izkaže, da je promet nižji, kot ga je pričakoval ob odprtju podjetja (torej, da je manjši od 25.000 eur)?
Odgovori