Polletni ali tromesečni ddv

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tassika
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Polletni ali tromesečni ddv

Odgovor Napisal/-a tassika »

Imam neko vprašanje. Smo računovodski servis in vodimo tudi firme, ki so polletni ali tromesečni zavezanci ddv. Vsi so dobili ddv obrazec za obdobje npr. januar-junij 2004, sedaj pa so me iz davčne uprave klicali in rekli, da bi bilo potrebno poslati dva obrazca ddv in sicer enega za obdobje januar-april in drugega maj-junij. Zanima me ali ima še kdo tako problem in kako ga namerava rešiti?

tasy
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

Polletnim smo oddali od jan-jun, trimesečnim pa na dveh obrazcih. Nismo pa še dobili obrazce od jan-jun za trimesečne zavezance. Mislim, da drugega ni kot poslati popravljene DDV-O

LP, Bina
e3plus
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a e3plus »

Po 47.členu (preh.in konč.določbe - prehod v EU) ZDDV je potrebno trimesečnim in polletnim obračunom DDV dodati prilogi in sicer obračun od jan.do apr.za polletne (samo apr. za trimesečne) in od maja do jun.na obrazcih DDV-O.:twisted:- DURS/DDV

irma
nata1
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a nata1 »

Kaj ni bilo rečeno, da samo tisti, ki so imeli dobave in pridobitve po 01.05.2004, morajo oddati ločene podatke o davčni obveznosti do 30.04.2004 in po 01.05.2004. Ostalim ni treba. So vaše stranke tak primer?

70. člen ZDDDV
lev76
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lev76 »

Tudi jaz razmišljam enako kot "nata1".
Prosim pojasnite.
Odgovori