Knjiženje subvecije države

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
fea
Začetnik
Začetnik
Kraj: Koper

Knjiženje subvecije države

Odgovor Napisal/-a fea »

Pozdravljeni

Prosim mi lahko kdo pomaga in napiše točen potek knjižbe - 4.500,00EUR pridobljenih s strani Zavoda za zaposlovanje za pokrivanje stroškov prispevkov.

Nujno

Hvala
fea
Začetnik
Začetnik
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a fea »

Naj tako vprašam:
1.Knjiženeje rezervacije
440 960
2.Knjiženje nakazila denarnih sredstev s strani Zavoda
110 440
3. Knjiženje stroškov prispevkov
484 282
4. Nakazilo prispevkov
282 110

Mi zmanjka ena knjižba.....kako zmanjšujem znesek rezervacije????

Prosim res je nunjo :(
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Pridobljena subvencija s strani Zavoda po svoji vsebini ni rezervacija, ampak je dolgoročna pasivna časovna razmejitev - dolgoročno razmejen prihodek (lahko pa je tudi kratkoročno razmejen, kar je odvisno od obdobja prejema subvencije)

- prejem subvencije: 110/966 ali pa 968
- če so za delno financiranje prispevkov: obračunani prispevki za socialno varnost podjetnika: 484/282 in nato prenos iz razmejitev na prihodke-sorazmeren znesek: 966 ali 968/768;
- plačilo prispevkov: 282/110

Če ste prejeli subvencijo v začetku leta in jo boste do konca leta zmanjšali za sorazmeren del prispevkov, bo stanje te subvencija samo še za eno leto. In v tem primeru lahko uporabite tudi konto kratkoročnih pasivnih časovnih razmejitev (do enega leta - saj zadošča preostanek subvencije za sorazmeren del prispevkov npr. še za naslednje leto = konto 291 - kratkoročno razmejeni prihodki).

lp
frišna
Nov član
Nov član

Prejeta subvencija ZZZS v bilanci in ipiz

Odgovor Napisal/-a frišna »

Pozdravljeni!
Prosim za pomoč in sicer sem s podjetjem začela v oktobru 08 in prejela subvencijo Zavoda za zaposl. 4,500 EUR. Razmejila sem jo na 2 leti, tako da na leto 2008 pripada 375 EUR.
Prosim za pomoč, kako in kje sedaj to pravilno prikažem v Bilanci in IPIZ-u. Hvala že vnaprej!
Odgovori