VIŠINA DNEVNICE ZA DIREKTORJE

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ak
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

VIŠINA DNEVNICE ZA DIREKTORJE

Odgovor Napisal/-a ak »

Pozdravljeni še enkarat.
Ali še vedno velja, da imajo direktorji 20% povišanje dnevnice za službeno potovanje (tujina in doma)? Smo privatno podjetje d.o.o. .:roll:

Za pomoč se zahvaljujem.

ak
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

Jaz še nikjer nisem zasledila, da bi bili direktorji upravičeni do višje dnevnice.

Bina:roll:
ak
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a ak »

Tudi jaz ne najdem, da bi jim pripadalo teh 20%, vendar sem tako informacijo dobila že par let nazaj od našega bivšega računovodstva in smo vedno delali tako. Res pa je, da nismo imeli veliko potnih nalogov. Ker pa se je računovodstvo zamenjalo, preverjamo vsako zadevo za nazaj, če dvomimo v pravilnost le te.
Do sedaj sem povišanje dnevnice zasledila le za višje upravnike, pilote, ...
Kljub temu se vam zhavaljuem za odgovor in v kolikor bi kdo kaj več vedel (mogoče le ali je to sploh kdaj obstajalo), da deli z nami.

Lep dan:)

ak
ak
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a ak »

No, sedaj sem preverila natančno in teh 20% ni nikoli bilo za direktorje. Lahko sicer izplačaš večjo dnevnico, ampak potem se to šteje v osnovo za davek od dobička.
Lep pozdrav

ak
čaba
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a čaba »

Je pa res, da za zasebnike velja možnost povišanja višine dnevnic v tujini za 20%. Več si lahko preberete v obrtnikovem svetovalcu npr. št. 5, maj 2003, stran 51.

nataša
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Poglejte na ta naslov: http://www.racunovodja.com/mdokumenti/urpovrac.asp, pod »povračila stroškov za službena potovanja v tujino:«. Tu navaja možnost dviga višine neobdavčenih dnevnic za 20% oz. 10%.

Lep dan še naprej!

Mirko 8-)
Odgovori