Pooblastilo za M4

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Pooblastilo za M4

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Že mesec dni je minilo, kar sem poslala pet pooblastil na ZPIZ, pa sem dobila samo za enega kodo....vsak dan kličem na ZPIZ, me nekam veže, nobenega odgovora... ali ima kdo kakšno cifro, kam poklicat, se obrniti? Hvala za pomoč.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
bana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a bana »

jaz sem klicala kar na številko, ki je navedena na listu z avtentikacijsko kodo. Sicer je kar nekaj časa trajalo, vendar so mi razložili, da gredo nove kode oz. pooblastila naprej naslednji dan ko jih dobijo. Tudi prijateljica namreč čaka že več kot 14 dni. Čudno. Rekla je da lahko da je kaj narobe s pooblastilom, le kaj bi bilo lahko narobe se sprašujem.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Hm.zdaj mi pa ni jasno. Ali ni dovolj,če si prejel avtentikacijsko kodo od zpiza? Ali moramo kljub temu poslati oz.prosti za pooblastilo?
Smatrala sem, da če smo prejeli to kodo ,lahko z digitalnim podpisom oddamo. Sem predvidevala, da te kode pač niste vsi prejeli.
Kako je dejansko-kaj moram še storiti? Zdaj me pa že grabi panika,da ne bo prepozno.
bana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a bana »

Kakor je meni razložila na SPIZU, veljajo te kode, ki smo jih prejeli samo za podjetja na katera se kode nanašajo, če pa želite pošiljati za različne firme preko svojega oz. enega digitalnega potrdila, pa vam mora vsak od obveznikov za to izpolniti pooblastilo in boste prejeli novo avtentikacijsko kodo.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Saj tako sem si tudi jaz predstavljala:ker je prejelo naše podjetje in bom oddajala samo zanj ,sem smatrala, da ni potrebno nobeno dodatno pooblastlilo.
Iz zgornjega pisanja pa so se mi pojavili neko dvomi.Torej lahko mirno pripravim in oddam.
Nikoli ne napišejo in pojasnijo tako jasno, da ne bi imeli dodatnih dvomov.
Odgovori