nosečnost v poskusni dobi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
romana82
Začetnik
Začetnik

nosečnost v poskusni dobi

Odgovor Napisal/-a romana82 »

Pozdravljeni,
mene pa zanima, če mi delodajalec lahko prekine pogodbo za nedoločen čas, če sem v poskusni dobi in zanosim? sem ravno zvedela da sem zanosila(11 T), do konca poskusne dobe pa imam še en mesec.
zdaj sem v dilemi, ali naj v službi povem ali naj rajši počakam da poteče poskusna doba.

že v naprej hvala za mnenje
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Poskusna doba nima veze z vašim stanjem. Dokler vi vaše delo opravljate tako, kot delodajalec pričakuje, ni kaj. Če zaradi tega ne bi mogli ali smeli opravljati določenega dela, je seveda prav, da delodajalca obvestite. Če pa za vas ni nobenih ovir, zakaj bi že zdaj obešali to na velik zvon. Še mesec ali dva, lahko mirno počakate z objavo veselega pričakovanja. :wink: :D
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Se strinjam z Mansu1, čeprav je v praksi malo drugače. Če nimate nobenih problemov, novico povejte čez mesec ali dva. Vse lepo vam želim.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Nosečnost ni faktor, ki bi smel vplivati na uspešnost opravljene poizkusne dobe.

V teorijinlahko poveste šele 60 dni pred natopom porodniške.

Vpraksi pa je to le nekoliko drugače.

Če imate z nadrejenimi normalne človeške odnoste bi jaz povedala. Mnogi nadrejeni znajo odkritost in poštenje ceniti.

Če pa odnosi v firmi niso dobri in pričakujete, da bi vas zaradi nosečnosit odpustili ( kar po zakonu ne smejo , ker ste zaščiteni ) pa bi jaz počakala še kaken mesec ali dva.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kot so povedali že predhodniki, vse temelji na dobrih odnosih. Če smatrate, da je delodajalec "vreden zaupanja", mu povejte. V kolikor sumite, da bi novica vplivala na potek vaše zaposlitve, je vredno razmisleka, če je delodajalec za vas pravi. Res je, da je za delodajalca velikokrat nosečnica oziroma mati majnega nedobucneža breme.

Skušajte delati nemoteno, če so kakršne koli omejitve glede dela, jih ne skrivajte. Prednost ima vaš otrok. Želim vam uspešno nosečnost in porod, ter veliko veselja z malčkom.

Nosečnost ni in ne sme biti pogoj za prekinitev pogodbe!
Zadnjič spremenil Mirko Zbačnik, dne 22 Apr 2009, 23:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
romana82
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a romana82 »

Najlepša hvala vsem za odgovore :D
Odgovori