reorganizacija dela...

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
defr5518
Nov član
Nov član

reorganizacija dela...

Odgovor Napisal/-a defr5518 »

Spoštovani,
Pogodbo za določen čas imam sklenjeno do konca maja tega leta in sicer je sklenjena zaradi povečanega obsega dela. Delodajalec opravlja reorganizacijo in na moje delovno mesto se bo zaposlil kandidat, ki je prav tako zaposlen za določen čas in mu pogodba poteče konec maja.
Ali je delodajalec v prekršku?
Ali lahko sploh koga zaposli na moje delovno mesto?

S spoštovanjem
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Moje mnenje je, da če je pogodba sklenjena za določen čas, po preteku delodajalec ni dolžan pogodbe podaljšati oz. lahko zaposli drugega kandidata. Vprašanje pa je, zakaj vam ne podaljša pogodbe in jemlje drugega kandidata? Kje sta prišla v "stik"?
Lp
defr5518
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a defr5518 »

Z delodajalcec nisva prišla v noben konflikt, dejstvo pa je da je razlog prekinitve pogodbe zmanjševanje stroškov, s tem posledica reorganizacije podjetja in posledično moja pogodba, ki je sklenjena za določen čas.
Ne razumem pa dejstva, da bo po mojem odhodu število delavcev v tej enoti ostalo isto!!!
Čemu tako, če pa povečan obseg dela ni več utemeljen.
Prosim za pojasnila.
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Mislim, da bi vam na to vprašanje najlažje in konkretno odgovoril delodajalec sam, ker najbolj pozna situacijo firme in vzroke za nepodaljšanje pogodbe. Vprašajte ga
Lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ob sklepanju pogodb ima delodajalec svobodo in za razloge nepodaljšanja morate vprašati njega.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori