Zanima me če lahko s.p. kupi stanovanje kot samostojni podjetnik (ali se mu v primeru,da stanovanje odda sebi kot fizični osebi v najem ali se mu priznajo stroški amortizacije in drugi obratovalni stroški-npr.s.p. ima v lasti stanovanje in ga oddaja sebi kot fizični osebi v najem v znesku 300.00 eur.
hvala
Stanovanje s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
V razmislek: fizična oseba je oseba, ki opravlja dejavnost, torej bi stanovanje dajali v najem samemu sebi in plačevali samemu sebi. Obratna situacija, sklepanje pogodbe o najemu s.p.-ja od fizične osebe (nosilca tega s.p.) ni možna.,
Stanovanje po mojem lahko kupite, amortizirate, a glede na dejstvo, da ga bi uporabljali za privat življenje vse odhodke obravnavali kot pretok v gospodinjstvo. Razmišljam na način, kako obravnavamo stroške osebnega vozila v lasti s.p.
Lahko pa stanovanje nabavite kot naložbeno nepremičnino, oziroma kot svoje OS, ki ga dajate v najem (registrirani ste za to dejavnost).
Lahko pa kupite stanovanje kot fiična oseba in s sklepom določite višino sorazmernih stroškov, če uporabljate to stanovanje za svojo dejavnost.
Stanovanje po mojem lahko kupite, amortizirate, a glede na dejstvo, da ga bi uporabljali za privat življenje vse odhodke obravnavali kot pretok v gospodinjstvo. Razmišljam na način, kako obravnavamo stroške osebnega vozila v lasti s.p.
Lahko pa stanovanje nabavite kot naložbeno nepremičnino, oziroma kot svoje OS, ki ga dajate v najem (registrirani ste za to dejavnost).
Lahko pa kupite stanovanje kot fiična oseba in s sklepom določite višino sorazmernih stroškov, če uporabljate to stanovanje za svojo dejavnost.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko