Gorivo in DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Gorivo in DDV
Pozdravljeni!
Imam popoldansko dejavnost (s.p.) in imam eno vprašanje. Če nimam službenega avtomobila, ali si lahko dam v stroške račun za gorivo ali je to prepovedano in si lahko le kilometrino obračunavam?
Vsak računovodja mi drugače pove in res ne vem več kaj je res in kaj ne.
Pa še zanima me kje lahko najdem odgovore na taka vprašanja oz. kaj moram preštudirati, da mi bodo določene stvari bolj jasne.
Hvala in lep dan.
Imam popoldansko dejavnost (s.p.) in imam eno vprašanje. Če nimam službenega avtomobila, ali si lahko dam v stroške račun za gorivo ali je to prepovedano in si lahko le kilometrino obračunavam?
Vsak računovodja mi drugače pove in res ne vem več kaj je res in kaj ne.
Pa še zanima me kje lahko najdem odgovore na taka vprašanja oz. kaj moram preštudirati, da mi bodo določene stvari bolj jasne.
Hvala in lep dan.
Lep dan.
Če nimate "službenega" avtomobila si obračunavate kilometrino.
Računi v zvezi z stroški avtomobila ne pridejo v poštev. Na www.racunovodja.com je veliko o tem napisanega, preglejte malo forum in bazo znanja.
Računi v zvezi z stroški avtomobila ne pridejo v poštev. Na www.racunovodja.com je veliko o tem napisanega, preglejte malo forum in bazo znanja.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Gorivo in DDV
Najlepša hvala za odgovor.
Starči, kar dvomi no. Jaz ti pa povem, da sem z dvema računovodjema govorila in ena mi je rekla, da lahko imam račune za gorivo v stroških, drugi mi je pa rekel, da ne, če ni službeno vozilo.
Lep dan.
Starči, kar dvomi no. Jaz ti pa povem, da sem z dvema računovodjema govorila in ena mi je rekla, da lahko imam račune za gorivo v stroških, drugi mi je pa rekel, da ne, če ni službeno vozilo.
Lep dan.
Lep dan.
Jaz tudi še nisem slišala, da bi lahko dajala račune za bencin od lastnega avtomobila v stroške podjetja. To lahko samo za tista prevozna stredstva, ki jih vodite kot OS.
Drugače pa si preberite uredbe, ki jih imate na tej povezavi: http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=574
Upam, da sem kaj pomagala.
Pa lep pozdrav
Drugače pa si preberite uredbe, ki jih imate na tej povezavi: http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=574
Upam, da sem kaj pomagala.
Pa lep pozdrav
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Kaj pa možnost, da zasebnik s sklepom določi, da uporablja svoj osebni avtomobil v zasebne namene. Pogodbe sam s seboj ne more podpisat, kot bi to lahko bilo, če bi imel d.o.o. V tem primeru bi lahko uporabljal dejanske stroške, a kilometrine si ne bi mogel zaračunat. Kaj menite na to možnost?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ja, svoj avtomobil. V družbah je možna pogodba med lasnikom in firmo o brezplačni uporabi kakega stroja, ki je doma že od prej in se v dejavnost ni prenesel. Zato razmišljam v smeri, da je to možno tudi z vozilom v lasti fizične osebe (ali pač partnerja/ke), v tem primeru s sklepom..
Nazadnje spremenil Mirko Zbačnik, dne 28 Maj 2009, 21:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Naslov teme je Gorivo DDV. DDV ja si tako ali tako ne bi mogla odbiti tudi če bi bil avto ( osebni ) v osnovih sredstvih.
V tem primeru ne vem zakaj komplicirati. Obračunavajte si kilometrino, ki tako ali tako znese več kot bi bilo samo gorivo. V obeh primerih pa je potrebno imeti dokazila o obstoju službene poti oziroma poslovne potrebnosti poti.
V tem primeru ne vem zakaj komplicirati. Obračunavajte si kilometrino, ki tako ali tako znese več kot bi bilo samo gorivo. V obeh primerih pa je potrebno imeti dokazila o obstoju službene poti oziroma poslovne potrebnosti poti.
Re: Gorivo in DDV
[quote="minigrad"]Najlepša hvala za odgovor.
Starči, kar dvomi no. Jaz ti pa povem, da sem z dvema računovodjema govorila in ena mi je rekla, da lahko imam račune za gorivo v stroških, drugi mi je pa rekel, da ne, če ni službeno vozilo. Lep dan.[/quote]
Temu se pa drugače reče zavajanje.
Govoriš z dvema, pa iz tega zaključiš, da ti vsak računovodja drugače pove.
Čeprav vem, da je med nami raznoraznih, še zmeraj dvomim v "ena mi je rekla, da lahko imam račune za gorivo v stroških".
Je res računovodja (da ne kuha kofe v računovodstvu) ali pa se morda nista natančno razumeli? lp
Starči, kar dvomi no. Jaz ti pa povem, da sem z dvema računovodjema govorila in ena mi je rekla, da lahko imam račune za gorivo v stroških, drugi mi je pa rekel, da ne, če ni službeno vozilo. Lep dan.[/quote]
Temu se pa drugače reče zavajanje.
Govoriš z dvema, pa iz tega zaključiš, da ti vsak računovodja drugače pove.
Čeprav vem, da je med nami raznoraznih, še zmeraj dvomim v "ena mi je rekla, da lahko imam račune za gorivo v stroških".
Je res računovodja (da ne kuha kofe v računovodstvu) ali pa se morda nista natančno razumeli? lp