IZPLAČILO STROŠKOV ČLANOM DRUŠTVA
Moderator: Mirko Zbačnik
-
KARMENLIKAR
- Novinec

- Kraj: Slovenia
IZPLAČILO STROŠKOV ČLANOM DRUŠTVA
V NAŠEM DRUŠTVU NI REDNO ZAPOSLEN NOBEN ČLAN.ZANIMA ME, KAKO NAJ NAŠIM ČLANOM IZPLAČAMO STROŠKE ( DNEVNICE, KILOMETRINE )

<b>IKS 3/2003 STR.89 </b>: "...naj opozorimo na pojasnilo ministrstva za finance, da se v primerih , ko fizična oseba sodeluje v dejavnosti društev in njihovih zvez zaradi uresničevanja ciljev oziroma namenov, zaradi katerih so društva ustanovljena ....in v zvezi s tem prejme le povračilo stroškov do velikosti , določene z uredbo vlade, šteje, da ne gre za opravljanje storitev , zato se od takšnega izplačila ne obračuna davek od osebnih prejemkov ..."
Morda kdo ve, kje bi našla pojasnilo ministrstva ???
Pozdrav - Petra
Morda kdo ve, kje bi našla pojasnilo ministrstva ???
Pozdrav - Petra
V Iks 6/2000 je zelo podrobno opisano kdaj se kateri prejembki obdavčujejo in kdaj ne. Vendar pa ga je treba zelo natačno prebrati.
Društvu ni treba obdavčiti povračila potnih stroškov, če je le ta registrirano za opravljanje dejavnosti (humanitarnih, zdravnstevnih, izobraževalnih,kulturnih itd) in predvsem da je nepridobitno.
Res sem dala prej nepopolen odgovor. SE opravičujem.
Predlama, da pokličete tudi na davčni urad ali ZRFR, jaz imam z njimi dobre izkušnje in so mi tudi to nesrečno obdavčitev razložili.
V našem servisu vodimo knjige društvu, ki je zdravstveno, vendar pa ima velik del obdavčljivega prometa kljub temu, da je registrirano kot neprofitno, so nam razložili, da moramo obdavčiti potne stroške.
Upam, da kaj pomaga
Bina8-)
Društvu ni treba obdavčiti povračila potnih stroškov, če je le ta registrirano za opravljanje dejavnosti (humanitarnih, zdravnstevnih, izobraževalnih,kulturnih itd) in predvsem da je nepridobitno.
Res sem dala prej nepopolen odgovor. SE opravičujem.
Predlama, da pokličete tudi na davčni urad ali ZRFR, jaz imam z njimi dobre izkušnje in so mi tudi to nesrečno obdavčitev razložili.
V našem servisu vodimo knjige društvu, ki je zdravstveno, vendar pa ima velik del obdavčljivega prometa kljub temu, da je registrirano kot neprofitno, so nam razložili, da moramo obdavčiti potne stroške.
Upam, da kaj pomaga
Bina8-)
Res je bilo nekaj let nazaj, mislim da okoli leta 95 sprejeta uredba, da lahko samo zaposlenim v firmi in sp izplačujemo neobdavčene dnevnice in km. Seveda so na društva pozabili in jih vrgli v isti koš. Vendar pa je bil kak mesec ali dva kasneje objavljen popravek, ki je društva potegnil ven iz tega koša. Enostavno rečeno, se član društva smatra kot zaposleni.
Kar se tiče drugih stroškov (štartnine, cestnine,nočnine... ): seveda imate račun, na katerem je davek obračunan, če je bila taka storitev.
V takem primeru napišete na izdatek da je prejemnik izdajatelj računa in ne član kluba (član je samo posodil denar).
Mislim, da imam to uredbo še nekje tukaj v gori papirja, če je interes, jo poskusim najti.
Lep pozdrav. 1B
Kar se tiče drugih stroškov (štartnine, cestnine,nočnine... ): seveda imate račun, na katerem je davek obračunan, če je bila taka storitev.
V takem primeru napišete na izdatek da je prejemnik izdajatelj računa in ne član kluba (član je samo posodil denar).
Mislim, da imam to uredbo še nekje tukaj v gori papirja, če je interes, jo poskusim najti.
Lep pozdrav. 1B