Predlog pogodbe o zaposlitvi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mdusan
Začetnik
Začetnik

Predlog pogodbe o zaposlitvi

Odgovor Napisal/-a mdusan »

Že dolgo prebiram ta forum, pišem pa prvič in vas prosim za pomoč. naslednji teden bomo zaposlili delavca (prvič) pa vas prosim,kje bi dobila vzorec predloga pogodbe o zaposlitvi, ki po zakonu moza biti delavcu predložen tri dni pred podpisom pogodbe. Z zaposlitvijo delavca se srečujem prvič zato se priporočam za vaše nasvete. [?]
mdusan
Začetnik
Začetnik

Ali mi res nihče ne zna pomagati ali pa noče ker sem nova na forumu:sad:[xx(]
lupus
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a lupus »

Osnovna pogodba se dobi v na predtiskanih obrazcih v založbi.

K.
mdusan
Začetnik
Začetnik

Hvala Lupus, vendar obrazec osnovne pgodbe že imam, ali naj predlog kar prepišem torej tisto kar bi za nes prišlo v poštev:roll:
nata1
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a nata1 »

Par stvari, ki se meni zdijo pomembne:
- Če je pogodba za določen čas, nujno napiši zaradi katerega razloga je za določen čas, s katerim dnem mu preneha. Če je za nedoločen, kdo in kako se prekine. Kateri vzroki so lahko za prekinitev. Odpovedni roki,...
- Zapišite, katera panožna kolektivna pogodba za zaposlenega velja. Zdi se mi pomembno, da zaposleni to ve!
- Zapiši, s katerim dnem delavec nastopi delo in stavek ,če delavec iz neopravičenih razlogov ne nastopi dela tega dne, se šteje, da je pogodba o zaposlitvi razveljavljena.
- Zelo podrobno opiši, kaj bo delo zaposlenega!!!!! Opiši kje dela: točen naslov poslovnih prostorov (nujno, če je sedež drugje).Kakšen je delovni čas: npr. 40 ur tedensko.
- Pri pogodbi za določen čas se je pametno dogovoriti o št. dni dopusta za ta čas.
- Zapiši število dni dopusta še od prejšnjega delodajalca - če ga ima in če ste mu jih pripravljeni priznati.
- Napiši ali dobi regres ali ga je že pri prejšnjem delodajalcu, ter ali je višina po kolektivni pogodbi.
- Jaz bi zapisala osnovno bruto plačo za 20 dni. Če ima mesec več dni je osnovna bruto plača višja, kar je stimulativno. Zapiše naj se, da se na ta znesek obračuna še minulo delo v skladu z zakonom, splošno kolektivno pogodbo in panožno kolektivno pogodbo, ki velja za vas.
- Zapišite, da mu poleg osnovne plače za dneve dela pripada tudi malica in sicer, kakor se zmenite: ali v višini, ki jo določa kolektivna pogodba ali v višini Uredbe o povračilu stroškov dela (to je višji znesek, je davčno priznan odhodek! in je določen za 22 delovnih dni vsak mesec).
- Zapišite, da mu pripada prevoz na delo po KOlektivni pogodbi.
- Če je možnost, da bo včasih delal na terenu, nujno zapišite, da bo delo občasno terensko
- Zapišite, da mu za službene poti pripada povračilo po zakonu in kolekt. pogodbah
- Zapišite obveznosti delavca (podrobno in širše, jaz navajam le nekaj):
- izpolnjevanje nalog iz pogodbe
- dolžnost izobraževanja
- neogrožanje varnosti in zdravja oseb ali premoženja
- prepoved zadrževanja pod vplivom alkohola ali psihonarkotičnih sredstev
- prepoved protipravno prilastitve materialnih in nematerilanih sredstev
- tajnost podatkov,..
- neprimerno vedenje, zmenjševanje ugleda podjetja se šteje za kršitev,...
Več napišeš bolje je zate. Jaz bi celo zapisala, da ima zaposleni dolžnost zaklepati podjetje, vsakič ko odide, vklapljati alarm,...

Zaposlenega podučite, kje imate spravljen zakon o delovnih razmerjih, ki si ga vedno lahko izposodi in mu mora biti vedno na voljo. Panožno kolektivno pogodbo bi mu kar kopirala.
Ko mu daste izvod pogodbe, mu dajte v podpis, da jo je dobil (vsaj 3 dni pred nastopom dela, mora osnutek dobiti). Prijavo M1-M2 v pokojninsko in inval. zavarovanje ste dolžni kopirati in mu jo izočiti. Za namene kasnejšega dokazovanja mu dajte podpisati, da jo je dobil. Podpiše naj, da ste prejeli in hranite njegovo delovno knjižico (Izjavo o prejemu delovne knjižice ste mu dolžni izročiti).

Ko bo že zaposlen, mu dajte vsako izplačilno listo podpisati, da jo je dobil.

In še in še,... preberite Zakon o delovnih razmerjih in si ob branju lahko kar ven izpisujete, kaj vse bi bilo dobro zapisati.

Veliko uspeha in lepo sodelovanje z novim zaposlenim, Nata

(se opravičujem za slovnico - ko hitim, mi ni pomemba)
sardegna
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sardegna »

jaz imam en "mušter" v elektronski obliki. posljem po mailu, ce kdo zeli.
V pogodbo pa zapišite čim več in bodite pozorni na podatke, ki jih je omenila nata1.

pa veliko uspeha in dobrega delavca ! :)
mdusan
Začetnik
Začetnik

Sardegna, jaz se toplo priporočam za vzorec pogodbe, moj meil je mdusan@siol.net. hvala in LP :)
mincek
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a mincek »

Še dopolnilo k Natinim:
- izjava o varovanju poslovnih skrivnosti (zelo priporočljivo je napisati, kaj vse se smatra za poslovne skrivnosti)
- člen o uporabi službene opreme v službene namene (telefoni, računalniki, internet,...)

Sardegna, za vzorec se toplo priporočam: mincek@email.si. Hvala.

Mincek
Yuri
Novinec
Novinec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Yuri »

Tudi jaz se, lepo prosim, priporočam za ta izvod pogodbe: jure@e-plus.si. Lepa hvala! Y.
mdusan
Začetnik
Začetnik

Nič ne bo Yuri, jaz je še tudi nisem dobila sardegna je na dopustu
:sad:LP
Barbika
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Barbika »

Tudi jaz se priporočam za "mušter" pogodbe: dual@siol.net

Pa najlepša hvala!!!
sardegna
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sardegna »

res sem bila na študijskem dopustu - evo, že pošiljam!
aja, za pripombe se priporočam. :)
Odgovori