knjizenje obresti zaradi neplacanega ddv-ja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana
Kontakt:

knjizenje obresti zaradi neplacanega ddv-ja

Odgovor Napisal/-a zalaaa »

pozdravljeni

stranka s.p. je prejela opomin pred zacetkom davcne izvršbe, ker ni plačala ddv-ja Zdaj mora placati še za 10 eur zamudnih obresti. Ali lahko ta opomin poknjizim oz. zamudne obresti ki so prikazane na opominu in jih poknjizim med prejete fakture? :?: hvala za nasvete :)
Zivljenje je lepo! :)
vesna_2004
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vesna_2004 »

Obresti se ne knjižijo med prejete fakture. Jaz to knjižim s temeljnico na stroške zamudnih obresti do države, pač ločeno od drugih zamudnih obresti, ker po zakonu DDPO-2 te obresti niso davčni priznani odhodek.
Lp, Vesna
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana
Kontakt:

obresti

Odgovor Napisal/-a zalaaa »

Hojla Vesna.

Jaz pa sem zdaj prisla iz dopusta in imam noro v sluzbi..zdaj ze placam delam. nekaj pa me zanima. Na kateri konto ti knjizis zamudne obresti (zaradi neplacanega davka) oz.ko poknizis to na temeljnico kot strosek,kateri konto das?

Ali mogoce ves na kateri konto se poknjizi izplacilo lastniskega kapitala? Stranka je namrec delavcu izplacala lastniski delez. Zdaj se mi na izpisku seveda zmansa znesek nakazila in dam na 11000 v kredit,kaj pa protikotno. Jaz imam le moznost konto 90200 dobicek se zmansa, samo neve mce je to ok? Kolegica mi je rekl naj knizim najprej na temeljnico ta znesek,potem pa to zapiram na banc.izpisku. Ali imas kaksen nasvet? Hvala in lep dan, Nina :)

ps u soboto sibam u koper, kolegica ima 33 let, in nedeljo pa Zagreb na U2!! :) papa
Zivljenje je lepo! :)
vesna_2004
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vesna_2004 »

Živjo Nina,
jaz imam odprt podkonto 4502 Zamudne obresti do državnih institucij, na katerega knjižim tovrstne obresti. Zato, da jih v davčnem obračunu ne pozabim odbit od davčno priznanih odhodkov. Odločbo torej knjižim na 4502/266 (266-druge obveznosti do državnih in drugih institucij), ko pa zadevo plačam pa 266/110-trr.
Pri izplačilu "lastniškega deleža" pa me zanima ali gre za izstop družbenika in s tem zmanjšanje osnovnega kapitala, ali gre za izplačilo dobička?

Lp, Vesna

p.s.: ooo, na U2 greš...mega dobro :) jaz pa grem v Kp naslednji vikend, upam samo, da bo lepo vreme :)
Odgovori