Naslovi

Moderator: Mirko Zbačnik

anka
Super računovodja
Super računovodja

Naslovi

Odgovor Napisal/-a anka »

Zanima me, če je potrebno, da je na računih (dobavitelja) točen naziv podjetja vključno z ulico in poštno številko kot je v evidenci DDV?

LP

A.
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Na računu je potrebno navesti točen naslov kot je na registraciji za DDV vključno z vezaji, vejicami in pikami, kajti nasprotno davčna inšpekcija račune izloči.

l.p.

lilijana
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ne vem, če ja davčna predvidela (oziroma krstitelj firme), da nekateri programi ne dopuščajo vejc v nazivih firm (zaradi možnih motenj v delovanju programa), tako da kakšna vejica kljub vsemu manjka.

MIRKO
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Meni so zaradi ene same pikica za nazivom d.o.o zavrnili račun in izločili iz knjige ddv.
Pozdrav
lilijana
minime
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a minime »

Jaz bi pa samo vprasal naslednje.

Ce je kaj narobe, ce se v nazivu firme oz drustva namesto velike zacetnice uporabi mala zacetnica oz. da se namesto malih crk uporablja le velike crke.

Primer:

Registrirano: Drustvo Bla Bla
Zazeljena uporaba: drustvo bla bla
ali: DRUSTVO BLA BLA
ali: drustvo Bla Bla

Potem me se zanima naslednje.

Ce je registrirano skrajsano ime drustva "Drustvo Bla", dolgo ime pa "Drustvo Bla, drustvo za blodnje", vse brez narekovajev, ali se lahko v dokumentih lahko uporablja le krajse ime, v tem primeru le "Drustvo Bla", ali je treba nujno uporabljati le dolgo ime?

Namrec referentka na UE je nasemu predsedniku rekla, da naj bi se uporabljalo le dolgo ime in da naj bi imeli probleme, ce bomo uporabljali krajse ime. Ne vem, v cem bi potem bil smisel registracije skrajsanega imena, ce se ga ne sme uporabljati. No zdaj se nas predsednik dobesedno kot pijanec plota drzi dolgega imena in ob vsaki omembi drustva uporabi dolgo ime, kar je prvic zoprno za tipkanje, drugic pa ne izgleda lepo.

Prosim za kaksen info na to temo.
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

34. člen govori le o naslovu, ne pa o popolnem naslovu. Če se ne motim, je bilo v Zakonu o ddv-ju preden je bil sprejet celo navedeno, da mora račun vsebovati popoln naslov, potem pa so to,preden so Zakon potrdili popravili. Lahko se na to sklicujemo ali ne?
Lp
Gina
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Gina »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal lilijana</i>
<br />Meni so zaradi ene same pikica za nazivom d.o.o zavrnili račun in izločili iz knjige ddv.
Pozdrav
lilijana
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
to je pa čisti 'nonsense', absurd črke zakona. :sad:
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Optimistka »

...če se lahko malo potožim,.... ko sem gledala prejete račune, ki jih je knjižila letos moja predhodnica, sem ugotovila, da en lep kup računov nima našega pravilnega naziva, pa četudi skrajšanega...

Kaj sem naredila? Zaprla registrator, kaj pa sem hotela, saj je inšpekcija videla tudi vse lanske račune z istim problem, in niso rekli prav nič.... Zdaj pa ne vem, ali je odvisno od inšpektorja...:sad:

LP, M.
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Meni Durs obračun DDV vedno pošilja z našim skrajšanim imenom.Sem jih
vprašala,če je lahko skrajšan in so rekli,da je čisto v redu.Tako,da
vsem dobaviteljem posredujemo naš skrajšani naslov.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Mi imamo dolg naslov tako dolg, da bi ga spravil le redkokdo v svoj program. Enkrat letos smo celo dobili odločbo z DURSa, da naj uporabljamo krajši naziv ... da smo tako tudi vnešeni v sistem VIES.
LP:D:)
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Mi imamo dolg naslov tako dolg, da bi ga spravil le redkokdo v svoj program. Enkrat letos smo celo dobili odločbo z DURSa, da naj uporabljamo krajši naziv ... da smo tako tudi vnešeni v sistem VIES.
LP:D:)
suzana
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a suzana »

Tudi meni je inšpektor nekaj računov izločil iz knjig ker niso bili popolni naslovi računov, brez pikic vejic itd., sem pa letos spomladi našla zakon ki pravi, da ti inšpektor nima pravice izločit računa zaradi pikic in tega če lahko dokažeš, da gre resnično za tvojo dejavnost npr.del ki ga vgradis pri opravljanju v storitvenih dejavnosti, za režijske stroške je pa to seveda težje dokazlivo.
:mrgreen:

suzana
Odgovori