Naslovi
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Gost
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Gost
Jaz bi pa samo vprasal naslednje.
Ce je kaj narobe, ce se v nazivu firme oz drustva namesto velike zacetnice uporabi mala zacetnica oz. da se namesto malih crk uporablja le velike crke.
Primer:
Registrirano: Drustvo Bla Bla
Zazeljena uporaba: drustvo bla bla
ali: DRUSTVO BLA BLA
ali: drustvo Bla Bla
Potem me se zanima naslednje.
Ce je registrirano skrajsano ime drustva "Drustvo Bla", dolgo ime pa "Drustvo Bla, drustvo za blodnje", vse brez narekovajev, ali se lahko v dokumentih lahko uporablja le krajse ime, v tem primeru le "Drustvo Bla", ali je treba nujno uporabljati le dolgo ime?
Namrec referentka na UE je nasemu predsedniku rekla, da naj bi se uporabljalo le dolgo ime in da naj bi imeli probleme, ce bomo uporabljali krajse ime. Ne vem, v cem bi potem bil smisel registracije skrajsanega imena, ce se ga ne sme uporabljati. No zdaj se nas predsednik dobesedno kot pijanec plota drzi dolgega imena in ob vsaki omembi drustva uporabi dolgo ime, kar je prvic zoprno za tipkanje, drugic pa ne izgleda lepo.
Prosim za kaksen info na to temo.
Ce je kaj narobe, ce se v nazivu firme oz drustva namesto velike zacetnice uporabi mala zacetnica oz. da se namesto malih crk uporablja le velike crke.
Primer:
Registrirano: Drustvo Bla Bla
Zazeljena uporaba: drustvo bla bla
ali: DRUSTVO BLA BLA
ali: drustvo Bla Bla
Potem me se zanima naslednje.
Ce je registrirano skrajsano ime drustva "Drustvo Bla", dolgo ime pa "Drustvo Bla, drustvo za blodnje", vse brez narekovajev, ali se lahko v dokumentih lahko uporablja le krajse ime, v tem primeru le "Drustvo Bla", ali je treba nujno uporabljati le dolgo ime?
Namrec referentka na UE je nasemu predsedniku rekla, da naj bi se uporabljalo le dolgo ime in da naj bi imeli probleme, ce bomo uporabljali krajse ime. Ne vem, v cem bi potem bil smisel registracije skrajsanega imena, ce se ga ne sme uporabljati. No zdaj se nas predsednik dobesedno kot pijanec plota drzi dolgega imena in ob vsaki omembi drustva uporabi dolgo ime, kar je prvic zoprno za tipkanje, drugic pa ne izgleda lepo.
Prosim za kaksen info na to temo.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal lilijana</i>
<br />Meni so zaradi ene same pikica za nazivom d.o.o zavrnili račun in izločili iz knjige ddv.
Pozdrav
lilijana
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
to je pa čisti 'nonsense', absurd črke zakona.
<br />Meni so zaradi ene same pikica za nazivom d.o.o zavrnili račun in izločili iz knjige ddv.
Pozdrav
lilijana
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
to je pa čisti 'nonsense', absurd črke zakona.
-
Optimistka
- Računovodja

...če se lahko malo potožim,.... ko sem gledala prejete račune, ki jih je knjižila letos moja predhodnica, sem ugotovila, da en lep kup računov nima našega pravilnega naziva, pa četudi skrajšanega...
Kaj sem naredila? Zaprla registrator, kaj pa sem hotela, saj je inšpekcija videla tudi vse lanske račune z istim problem, in niso rekli prav nič.... Zdaj pa ne vem, ali je odvisno od inšpektorja...
LP, M.
Kaj sem naredila? Zaprla registrator, kaj pa sem hotela, saj je inšpekcija videla tudi vse lanske račune z istim problem, in niso rekli prav nič.... Zdaj pa ne vem, ali je odvisno od inšpektorja...
LP, M.
Tudi meni je inšpektor nekaj računov izločil iz knjig ker niso bili popolni naslovi računov, brez pikic vejic itd., sem pa letos spomladi našla zakon ki pravi, da ti inšpektor nima pravice izločit računa zaradi pikic in tega če lahko dokažeš, da gre resnično za tvojo dejavnost npr.del ki ga vgradis pri opravljanju v storitvenih dejavnosti, za režijske stroške je pa to seveda težje dokazlivo.

suzana
suzana